Po mladostnih poteh Kajetana Koviča

Spominski pohod po mladostnih poteh pesnika in pisatelja

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 26. junij 2017 ob 09:14
Spominski pohod Kajetana Koviča

Spominski pohod Kajetana Koviča

Iz »Mačjega mesta« v radenskem parku (ime mesta po junaku iz pesmi Kajetana Koviča o mačku Muriju !) je ob občinskem prazniku Občine Radenci krenila 24. junija ob 10.30 kolona trinajstih pohodnic in pohodnikov.

Napotili so se iz Radenec proti Hrastju Moti, kjer je v času 2.svetovne vojne s svojimi starši pri stricu, teti in starih starših bival mladi Kajetan Kovič, poznejši slovenski pesnik in pisatelj, po katerem sta lani bili poimenovani tudi osnovni šoli v Poljčanah in Radencih. Pod vodstvom direktorice Javnega zavoda za turizem in šport Radenci, Sonje Bily, je bilo na pohodu od regionalni cesti in na asfaltu vsem trinajstim udeležencem izredno vroče, kajti dopoldansko sobotno sonce je močno pripekalo. Krajši počitek pri hiši številka 33 v Hrastju Moti, kjer je med 2. svetovno vojno bival Kajetan Kovič, je vsem bil kar prijeten, a družabno srečanje je bilo izvedeno pri Gasilsko vaškem domu v Hrastju Moti.

Organizatorji so pohodnice in pohodnike pričakali z domačim kruhom z namazom ter hladnimi napitki, Marija Slavič pa je pripravila krajši kulturni program. Najprej je predstavila bivanje Kajetana Koviča med 2. svetovno vojno v Hrastju Moti, vsi so si lahko ogledali priložnostno razstavo njegovih knjižnih del, ob Mariji Slavič pa sta kot recitatorki Kovičevih del nastopili tudi Marija Erveš in Urška Lukovnjak.

Po krajšem počitku in »kulturnem odmoru« so se pohodnice in pohodniki vrnili v Radence po poti ob reki Muri ter se pridružili ostalim v radenskem parku v »Mačjem mestu«.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje