Odlikovanec Janez Rudolf iz Cezanjevcev: Vse za svojo ljubo domovino Slovenijo!

Janez je takrat pustil svojo dobro plačano službo v Nemčiji, da bi branil Slovenijo ter bil aktivno vključen v več tajnih akcij

Prlekija-on.net, sreda, 28. junij 2017 ob 08:32
Odlikovanje za Janeza Rudolfa

Odlikovanje za Janeza Rudolfa

Prav na Dan državnosti je bila v postojanki veteranov vojne za Slovenijo, kjer je tudi uradni sedež prleških vojnih veteranov, krajša spominska slovesnost ob 26-letnici naše države. Na njej so se z minuto molka spomnili vseh, ki so padli za domovino ter si ogledali dokumentarni film Agresor v Prlekiji. Po tem dogodku sta predsednik organizacije Rudi Stegmüller in v organizaciji zaposleni sekretar Drago Vaupotič, ki v okviru svojega profesionalnega opravila nudi tudi pomoč, ne samo veteranskim družinam temveč občankam in občanom, na domu v Cezanjevcih obiskala gospoda Janeza Rudolfa ter mu izročila spominsko priznanje ter knjižno darilo avtorja soimenjaka, Iz preteklosti v sedanjost za prihodnost. Na odlikovanje Prleški medaljon odločnosti, pa bo omenjeni še moral počakati, ker je še v izdelavi.

S tem so se, kot so zapisali, Janezu Rudolfu skromno obdolžili za njegova pogumna dejanja v predosamosvojitvenih aktivnostih, ki so se pričela od procesa proti četverici dalje in odločni podpori ter zalaganju v času vojne za Slovenijo. Omenjeni je pustil svojo dobro plačano službo v Nemčiji, da bi branil Slovenijo ter bil aktivno vključen v več tajnih akcij. Njegova zavzetost in slovenska rodoljubnost ter odločnost je na žalost pozneje botrovala tudi »nesporazumom« določenih institucij. Tudi »izleti« dr. Jožeta Pučnika in še »koga« iz Ljubljane v Prlekijo v tistem času še zdaleč niso imeli izključno turističnega značaja in zelo dobro se ve, s katerimi se je v tistem času prvak Demosa in eden najzaslužnejših za slovensko osamosvojitev, družil in kdo ga je takrat tudi javno sprejel. O tem in še marsičem pa bo predstavljeno v publikaciji, ki bo predvidoma izšla v naslednjem letu. Da se ne pozabijo skromni in še kako pomembni slovenski pravi rodoljubi, kot je tokratni odlikovanec Janez Rudolf.

Združenje prleških vojnih veteranov


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje