Razvitje novega prapora Lovske družine Tomaž

Starešina LD Anton Štebih je ob igranju rogistov razvil nov prapor LD Tomaž

Ivan Trunk, sreda, 28. junij 2017 ob 19:09
Razvitje prapora LD Tomaž

Razvitje prapora LD Tomaž

V nedeljo, 25. junija, so lovci Lovske družine Tomaž pripravili svečano razvitje novega prapora. Prireditev je potekala v šotoru pred lovsko kočo v Koračicah. Ob spremljavi rogistov lovskih družin Ptuj - Ormož je sledil slavnostni prihod praporov na prizorišče. Starešina lovske družine Anton Štebih je pozdravil lovce in druge goste na svečanosti in jim spregovoril o zgodovini in o prihodnjih nalogah lovske družine Tomaž.

Starešina je v svojem govoru povedal, da je lovsko družino Tomaž leta 1946 ustanovilo 9 članov, lovska družina je v teh letih večkrat spremenila ime, v začetku LD Tomaž potem LD Kostanj potem LD Tomaž pri Ormožu in zdaj LD Tomaž, zdaj je lovcem cilj ustanoviti čim več "remiz", življenjskih prostorov za malo divjad, ki jih ustanavljajo na zaraščenih zemljiščih in jih tudi odkupijo, če je to možno. Potem je praporščak Anton Mandelj pospravil stari prapor, starešina LD Anton Štebih pa je ob igranju rogistov razvil nov prapor LD Tomaž.

Na prapor je bilo pripetih 46 trakov in pritrjenih 30 žebljičkov. Botri prapora so: Darinka in Franc Petrena, Franc Škrjanec in Anton Gornjec. Zbrane sta pozdravila in nagovorila še predsednik Lovske zveze Slovenije Srečko Feliks Krope in župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko. Za dobro voljo so zaigrali člani družine Drobec, ki so tudi člani LD. V Lovski družini Tomaž je sicer 40 lovcev in 1 lovka.​


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje