Na Vetrnici domači zbor Večerna zarja

Nadaljevanje kulturnih prireditev DOSOR-jevega festivala

Filip Matko Ficko, sreda, 26. julij 2017 ob 09:17
Mešani pevski zbor »Večerna zarja«

Mešani pevski zbor »Večerna zarja«

Namesto na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, se je»DOSOR-jeva Vetrnica« s ponedeljkovo kulturno prireditvijo poletnega festivala »odvrtela« v predprostoru knjižnice. Tokrat se je številnemu občinstvu z novim programom predstavil  mešani pevski zbor DOSOR-ja Večerna zarja.

Pod vodstvom zborovodkinje Suzane Divjak, ki je sicer v DOSOR-ju zaposlena kot diplomirana medicinska sestra, so zapele stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, z njimi pa tudi zaposlene: Breda, Mojca in Valerija, a kulturni program je povezovala Teja Smodiš.

Zbor je program začel s pesmijo »Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi« ter nadaljeval s spletom znanih pesmi: »Vsakdo mora imeti prijatelja«, »Slovenija od kod lepote tvoje«, »Moj spomin« in »Kjer lastovke gnezdijo«. Pod motom: Čas je prepočasen za tiste, ki čakajo; prehiter za tiste, ki žalujejo ter prekratek za tiste, ki se veselijo... sta stanovalka Vida in Filip spomnila s Prešernovo pesmijo »Od železne ceste« na pričetek gradnje »južne železnice« (Dunaj-Maribor-Celje-Ljubljana- Sežana-Trst) pred 175 leti (leta 1842).

V drugem delu so bile na vrsti ljudske pesmi (»Šumijo gozdovi domači«, »Rastejo v strmi gori«, »Po jezeru bliz Triglava« in »Gor čez izaro«) ter še v zaključnem delu priljubljene melodije oziroma pesmi: »Jaz pa vem kako«, »Biseri sreče«, »Vsak človek je pol angela« in »Kraljestvo naše sreče«. Gromki aplavz ob zaključku koncerta je potrdil, da je Suzana Divjak s pevskim zborom Večerna zarja bila vsekakor uspešna in po želji poslušalstva so skupaj zapeli še Slakovo »V dolini tihi« ter slovensko ljudsko »Sem deklica mlada vesela«. 


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje

Ljutomerski oktet ob Niagarskih slapovih

Oktetovci zapeli ob Niagarskih slapovih

nedelja, 19. maj 2024 ob 20:10
Potopisno predavanje o Indiji

Prleka v Indiji

nedelja, 19. maj 2024 ob 08:54