Osemdeset starodobnih traktorjev je premagovalo prleške griče

Društvo Oldtimer Stara Gora je pripravilo 13. traktorsko srečanje

Branko Košti, nedelja, 13. avgust 2017 ob 19:431

13. traktorsko srečanje

Društvo Oldtimer Stara Gora je pripravilo 13. traktorsko srečanje, katerega se je udeležilo osemdeset lastnikov starodobnih traktorjev s svojimi traktorji, od katerih mnogi presegajo starost svojih lastnikov. Nekatere so spremljali tudi družinski člani ali prijatelji, tako da je bilo udeležencev srečanja okrog sto. Poleg slovenskih ljubiteljev starodobnih vozil so na srečanje prišli tudi njihovi prijatelji iz Avstrije in Hrvaške.

Tokrat so sklenili preveriti, kako uspešni bodo traktorji in vozniki pri premagovanju prleških gričev, zato so se na krožno vožnjo odpravili v gričevnate vinorodne kraje. Po uspešno premaganih prvih dveh vzponih, so se ustavili v lokalu Žirafa pri Mali Nedelji. Medtem, ko so se traktorji hladili na toplem soncu, so se vozniki in sopotniki hladili in krepčali v hladni senci. Porabljene vitamine so nato nadomestili v Sadjarstvu Šilec, kjer je bila druga postaja na poti.

Nadalje jih je pot vodila mimo Bioterm, kjer so jih pozdravili številni udeleženci rekreativnega kolesarskega maratona po Prlekiji, nato so se preko Moravskega vrha zapeljali do turistične kmetije Pivičan v Drakovcih. Trinajsto srečanje so zaključili z druženjem na sedežu društva Oldtimer v Bolehnečicih, kjer so si ogledali tudi muzej starodobnih vozil, katerega uradna otvoritev bo v mesecu septembru.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno