Deževje ponehalo, a vodotoki še naraščajo

Na območju Ljutomera je dopoldan brez elektrike ostalo skoraj sedem tisoč odjemalcev, zalilo je tudi nekaj kleti ter podrlo drevesa

Prlekija-on.net, nedelja, 17. september 2017 ob 14:39
Ščavnica v Cezanjevcih

Ščavnica v Cezanjevcih

Deževje, ki je naše kraje zajelo v teh dneh, je v nedeljo dopoldan ponehalo, a vodotoki še vedno naraščajo. Vodostaj Ščavnice v Pristavi je trenutno pri 200 cm ter narašča. Na območju Ljutomera je dopoldan brez elektrike ostalo skoraj sedem tisoč odjemalcev, zalilo je tudi nekaj kleti ter podrlo drevesa.

Uprava RS za zaščito in reševanje tako poroča, da je ob 7.11 je v naselju Satahovci v mestni občini Murska Sobota voda zalivala cestišče. Gasilci PGD Satahovci so z dvema črpalkama prečrpavali vodo, katera je zalival cestišče. Ob 9.43 je na cesti Velika Nedelja - Šardinje, občina Ormož drevo padlo na cestišče. Gasilci PGD Velika Nedelja so podrto drevo razžagali in počistili cestišče.

Ob 9.47 je zaradi močnega dežja zatekalo na strehi stanovanjske hiše v Dobrovniku. Gasilci PGD Dobrovnik, so prekrili streho površine 40 kvadratnih metrov s PVC folijo. Voda je kletne prostore zalila tudi v Murski Soboti. Ob 10.37 je v kraju Podgorci, občina Ormož podrto drevo oviralo promet. Gasilci PGD Podgorci so podrto drevo razžagali in počistili cestišče. Ob 12.30 je v kraju Podvinci, občina Ptuj, podrto drevo oviralo promet. Gasilci PGD Kicar so podrto drevo razžagali in počistili cestišče. Ob 13.05 je v Miklavžu pri Ormožu, občina Ormož, drevo oviralo promet na cestišču. Gasilci PGD Miklavž pri Ormožu so drevo razžagali in počistili cestišče.

Reka Ščavnica

V ponedeljek zjutraj bo ponekod na vzhodu še delno jasno in ponekod megleno, a se bo od zahoda hitro pooblačilo. Padavine bodo znova zajele vso Slovenijo. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 10, najvišje dnevne pa od 10 do 15 stopinj C.

V torek bo oblačno in deževno, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1.500 metrov. V sredo bo večinoma suho vreme. Deloma jasno bo, ponekod bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava