Uvajalni mesec september

Da bi vsem otrokom, zlasti novincem olajšale prehod od doma v vrtec, so jim strokovne delavke iz vrtca Križevci pri Ljutomeru pripravile igrico s senčnimi lutkami z naslovom »Prvič v vrtec«

Prlekija-on.net, sreda, 27. september 2017 ob 17:14
Uvajalni mesec v križevskem vrtcu

Uvajalni mesec v križevskem vrtcu

Odhod v vrtec je za otroka pomemben in čustveno zahteven dogodek. Otrok je prvič za daljši čas ločen od svojih staršev. Pride v novo okolje, med neznane osebe. Prilagoditi se mora novemu ritmu življenja. Navaditi se mora na sovrstnike, s katerimi si deli igrače in pozornost odraslih oseb. Vse to v njem zbuja strah in negotovost.

Da bi vsem otrokom, zlasti novincem olajšale prehod od doma v vrtec, smo jim strokovne delavke iz vrtca Križevci pri Ljutomeru pripravile igrico s senčnimi lutkami z naslovom »Prvič v vrtec«. Govori o vilinčku Jakobu, ki tolaži otroka Nejca, ki zaradi strahu noče v vrtec.

Po lutkovni predstavi smo se družili ob prepevanju pesmic ob spremljavi kitare. Če nam je uspelo posušiti vsaj eno solzico smo vzgojiteljice dosegle svoj namen.

Vrtec Križevci pri Ljutomeru


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši