Soseda se ni odzivala na klice in zvonjenje, našli so jo mrtvo

Občanka je policijo obvestila, da se soseda ne odziva na njene klice in zvonjenje

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. oktober 2017 ob 19:35
Grabe

Grabe

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu, obravnavali tudi nekatere pomembnejše dogodke. V petek, 29. septembra, ob 10:30 so imeli v postopku državljana Hrvaške, kateremu so odvzeli obmejno prepustnico in kmetijski vložek, saj je zlorabil njun namen. Odvzeti dokumenti bodo poslani organu izdaje.

V soboto, 30. septembra, ob 6:40 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek, na lokalni v naselju Koračice. Voznica osebnega vozila je z vozilom trčila v srno ter si ga poškodovala. Srna je s kraja zbežala, voznici pa je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 9.45 pa je policijo občanka iz naselja Grabe obvestila, da se soseda ne odziva na njene klice in zvonjenje. Skupaj z gasilci PGD Središče ob Dravi je bil opravljen vstop v objekt, kjer pa najdena oseba žal ni več kazala znakov življenja. Na kraju je bila tudi ekipa iz Zdravstvenega doma Ormož. Sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj.

Ob 14:08 so bili obveščeni o onesnaženem vozišču v Pavlovskem Vrhu. Obveščeni so bili pristojni, ki so očistili onesnažen del ceste. V nedeljo, 1. oktobra, pa so ob 06:30 bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi na glavni cesti izven naselja Pušenci. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Poostrene aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti pešcev
V času od 2. 10. do vključno 15. 10. 2017, bodo policisti izvajali poostrene aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti pešcev v cestnem prometu. Pešci so med najbolj ogroženimi prometnimi udeleženci. V policiji ugotavljajo, da so pogosto žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil (kadar vozijo z neprilagojeno hitrostjo, pod vplivom alkohola, preblizu desnemu robu vozišča, vozijo z neočiščenimi ali zarošenimi stekli na vozilu ipd.). Veliko nesreč pa se zgodi tudi zaradi napak ali neustreznega ravnanja pešcev.

Še posebej pogosto so pešci v prometnih nesrečah udeleženi v jesenskih in zimskih mesecih, ko so vremenske razmere neugodne (megla, dež), svetli del dneva pa je krajši. Zlasti starejši so največkrat žrtve prometnih nesreč zaradi svojih napak ali ker kršijo cestnoprometne predpise.

Za varnejšo udeležbo v prometu policisti svetujejo:

Pešci!
  • Poskrbite, da boste v prometu vidni; nosite svetla oblačila in predmete, ki izboljšajo vidnost pešcev (odsevne trakove, kresničke),
  • upoštevajte prometne predpise; prečkajte cesto na označenih prehodih za pešce,
  • hodite po pločnikih (če obstajajo) oz. ob levem robu vozišča v smeri hoje,
  • poskusite predvideti ravnanje drugih udeležencev v prometu.
Vozniki!
  • Upoštevajte, da so na cestah tudi pešci, odstopite jim prednost,
  • hitrost prilagodite razmeram in dosledno upoštevajte omejitve, na območjih, kjer se običajno zadržujejo pešci,
  • vozite še posebej previdno (pred šolami, v naseljih),
  • izven naselij vozite po sredini voznega pasu, da zmanjšate možnost trka s pešcem, ki hodi ob vozišču.
  • Z vožnjo posti pričnite šele takrat, ko so vaša stekla na vozilu sčiščena (mraz, led)


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika