»Prleki smo veseli lidje«

Prleki so zapeli na območnem srečanju pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž občin Ljutomer, Križevci in Veržej

Bianca Žitnik, nedelja, 8. oktober 2017 ob 14:28
Prleki smo veseli lidje

Prleki smo veseli lidje

V časih, ko različnih kmečkih opravil namesto ljudi še niso opravljali stroji in ob praznikih ni donela glasba iz zvočnikov, so si Prleki radi zapeli. Da pa se v času sodobnih medijev kulturna dediščina ohranja skrbijo različna društva, ki se srečujejo oz. nastopajo na različnih prireditvah. Eno takih je bilo v Križevcih pri Ljutomeru v soboto, 7. oktobra.

Na območnem srečanju pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž občin Ljutomer, Križevci in Veržej z naslovom: »Prleki smo veseli lidje« so sodelovali: pevke ljudskih pesmi iz Vučje vasi KUD J. Čuk Vučja vas, godci ljudskih viž Zvonček KD Manko Golar Ljutomer, veseli Prleki DU Križevci, soside KD Anton Krempl Mala Nedelja, pevska skupina folklorne skupine Kajer Bučečovci in Vokalna skupina Leščeček KD Slavko Osterc Veržej.

Sprehoda skozi kulturno dediščino so se udeležili tudi strokovni spremljevalec Franc Kene ter predstavnica JSKD izpostave Ljutomer Mira Rebernik Žižek in podžupan Občine Križevci Bogomir Gaberc, ki sta sodelujočim skupinam podelila priznanje za sodelovanje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje