Všečno srečanje občank in občanov nad 70 let

Tradicionalni kulturni program šolark domače devetletke

Filip Matko Ficko, sreda, 25. oktober 2017 ob 09:36
Srečanje starejših v Radencih

Srečanje starejših v Radencih

Krajevna organizacija Rdečega križa Radenci je ob finančni pomoči Občine Radenci pripravila 24. oktobra popoldne tradicionalno srečanje starejših občank in občanov (nad 70 let) v restavracijskih prostorih DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

V lepem jesenskem sončnem popoldnevu je bilo res malo manjkajočih od vabljenih, kajti prišlo je kar 230 udeleženk in udeležencev, med njimi tudi stanovalke in stanovalci bivalne enote Hrastovec v Radencih. Vse sta v začetku srečanja pozdravila predsednica Krajevne organizacije Rdečega križa Radenci in predstavnik DOSOR-ja, Astrid Flister in Marko Gumilar (vodja kuhinje DOSOR-ja).

V kulturnem programu so nastopile učenke Osnovne šole Kajetana Koviča v Radencih, ki so tudi članice krožka Rdečega križa na šoli: recitatorka Maša Berden, flavtistka Eva Jurjovič ter harmonikarki in pevki Eva Tompa in Tina Krajnc.

Vsem zbranim so pozdrave namenili še sekretarka Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Gornja Radgona Katja Makovec, predstavnik bivalne enote Hrastovec v Radencih Želimir Vasić in predstavnik Društva upokojencev Radenci Marjan Hribar. Pesem je zapela še Alma Hočevar iz bivalne enote Hrastovec v Radencih, o aktualnih dogodkih v Občini Radenci pa je vse seznanil župan Janez Rihtarič.

Ob odlični hrani iz DOSOR-jeve kuhinje je druženje občank in občanov, starejših od 70 let, bilo »raztegnjeno« v pozno torkovo popoldne, za postrežbo pa so ob zaposlenih DOSOR-ja poskrbeli še mladi s Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno