Ormož nabito poln obiskovalcev na Martinovo soboto

Tudi letos je potekalo kuhanje Prleškega piskra

Valerija Novak, nedelja, 12. november 2017 ob 08:34
25. Martinovanje v Ormožu

25. Martinovanje v Ormožu

Jutranje dogajanje se je v soboto v Ormožu pričelo na Kerenčičevem trgu z Velikim Martinovim sejmom, ki je bil tudi letos dodobra obiskan tako s strani lokalnih in drugih pridelovalcev in trgovcev, kot tudi s strani obiskovalcev. Tudi letos je potekalo kuhanje Prleškega piskra.

Ob 10. uri so se v dveh delih na Kerenčičevem trgu predstavile godbe, ki so kasneje nastopile v športni dvorani Hardek na že 22. tekmovanju godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla. Tekmovalo je 10 godb, ki so bile razdeljene v tri kategorije. Godbe je ocenjevala dvočlanska strokovna žirija po mednarodnih kriterijih, ki sta jo sestavljala vrhunska glasbenika Boštjan Dimnik in Mitja Dragolič. Zbrane so na podelitvi priznanj in plaket nagovorili župan Občine Ormož Alojz Sok, direktor JSKD RS mag. Marko Repnik in poseben gost ormoškega Martinovanja – predsednik DZ dr. Milan Brglez, vsi trije so tudi poleg vodje OI JSKD Ormož Barbare Podgorelec in samostojnega svetovalca za instrumentalno glasbo pri JSKD RS Daniela Leskovica podelili priznanja oziroma pokale.

Za godbe iz prve kategorije so rezultati bi sledeči: Pihalna godba Lovrenc na Pohorju je dosegla 84,5 točke in zlato plaketo; Godba na pihala Središče ob Dravi 91 točk in zlato plaketo in pohvalo; Pihalni orkester Sveti Anton 95 točk in zlato plaketo s pohvalo; Mestni pihalni orkester Škofja Loka za 97 točk zlato plaketo s pohvalo in pokal Vinka Štrucla; iz druge kategorije je Pihalni orkester Izola prejel 90,5 točke in s tem zlato plaketo s pohvalo; Pihalni orkester občine Šentilj Paloma si je priigral 93,5 točke in tako zlato plaketo s pohvalo in pokal Vinka Štrucla; v tretji kategoriji je Gasilski pihalni orkester Loče prejel 84,5 točke in s tem zlato plaketo; Pihalni orkester GŠ Ormož je prejel 85,5 točke in tako zlato plaketo; Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer 86,5 točke in zlato plaketo; KD Mengeška godba pa si je priigrala 87,5 točke in zlato plaketo ter pokal Vinka Štrucla.

Vzporedno so organizatorji poskrbeli še za več dogajanja, tako je potekal tudi 15. Martinov pohod, ogledi kleti P&F Jeruzalem Ormož in degustacija vin in šaljivi prikaz vinogradniških običajev s krstom mošta. V kletnih prostorih grajskih zidov pa je bila na voljo degustacija vin.

Že v petek je Martinovanje v Ormožu privabilo množico ljudi, zvečer sta poln šotor zabavali skupini Drugo Dugme in Mambo Kings, v soboto zvečer pa je sledila še zabava z Dejanom Vunjamom in Ansamblom Opoj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno