V Radencih je Miklavž obdaril otroke

V Supermarketu Jager v Radencih je Sv. Miklavž sprejel okrog 260 otrok

Prlekija-on.net, torek, 5. december 2017 ob 09:071
Miklavž v trgovini Jager Radenci

Miklavž v trgovini Jager Radenci

Ta »veseli december« ali mesec pričakovanj, luči, veselja, obdarovanj in premnogih lepih želja je spet prišel med nas. Z njim pa tudi trije dobri možje, simbol meseca decembra, ki delijo svojo dobroto med otroke. Prav med prvimi dobrimi možmi se pojavi lik Sv. Miklavža, škof v liturgičnih oblačilih, dolgo sivo brado, palico v rokah in mitro na glavi. Prav ta mož Sv. Miklavž, ki goduje 6. decembra je obiskal tudi otroke iz Radencev.

Tako so v ponedeljek 4. decembra zvečer v Supermarketu Jager v Radencih pripravili tradicionalni sprejem Sv. Miklavža. Miklavž, ki podarja pridnim otrokom darila, tudi tokrat so jih pripravili v trgovini Jager, je s svojo navzočnostjo sprejel okrog 260 otrok. Otroci, ki so bili pisanih let, večinoma še majhni in s spremstvom staršev, babic in dedkov, so s plahostjo  spremljali dogajanje okrog Miklavža ter poslušali njegove dobrohotne besed, ki so govorile o pridnosti in spoštovanju do staršev in vseh ljudi. Na koncu je strah le premagala obdaritev od Sv. Miklavža, tako so se otroci tudi z njim fotografirali, pogovarjali in obljubili, da bodo v prihodnje še bolj pridni in spoštljivi ter se naslednje leto v decembru spet srečajo.

Tudi tokrat je Sv. Miklavž v Radence prišel brez »parkljev«, rogatih likov, ki ponazarjajo hudobnost in zlo. Meni da jih v Radence ni bilo potrebno pripeljati, saj so vsi otroci in odrasli zelo pridni in marljivi, posebej pa še družinsko podjetje Jager, ki vsako leto pripravi obdaritvene vrečke za obdarovanje otrok v svojih trgovinah. Sv. Miklavž pa se je tudi zahvalil kolektivu Supermarketa Jager iz Radencev za pomoč, ki je je bil deležen ob tem dogodku.

Foto in tekst Marjan Slavič

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši