Moč glasbe nas združuje razprodali Lenart

Športna dvorana je bila razprodana, vzdušje v njej pa fenomenalno

Prlekija-on.net, četrtek, 7. december 2017 ob 08:26
Mladi Pomurci so prejeli priznanje za najperspektivnejši mladi ansambel leta 2017

Mladi Pomurci so prejeli priznanje za najperspektivnejši mladi ansambel leta 2017

V soboto, 25. novembra, se je v Športni dvorani Lenart ponovno odvijal tradicionalni koncertnotelevizijski projekt »Moč glasbe nas združuje« v pričakovanju veselega decembra. Športna dvorana je bila razprodana, vzdušje v njej pa fenomenalno. Producent, scenarist in urednik Denis Poštrak je z odlično ekipo ponovno dokazal, da so njihove prireditve na visokem nivoju, ki zadovoljijo še kako zahtevno publiko, za kar gre velika zasluga tudi podjetju Provideo.

Koncertno snemanje je z »Mrtvo reko« otvoril koroški kantavtor Marijan Smode. Nastopili so še Matjaž Ograjenšek iz skupine Chateau (»Mlinar na Muri«), prekmurska skupina Metulj (»Iden doj pu Kobilji«), Stela Tavželj, Show band Klobuk, Damjan Murko, ki je priredil pravi show. Ob skupini Kvarta smo se spomnili na Toše Proeskega. Nežne duše je pobožal šarmantni Boris Kopitar. Mladi Pomurci so prejeli priznanje za najperspektivnejši mladi ansambel leta 2017, Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa pa priznanje za najlepšo slovensko pesem leta 2017 – Boš znal naprej me ljubiti. Občinstvo je razgrel tudi Oliver Jakovčev Berekin iz otoka Murter s uspešnico »Dižen sidro«. Gamsi so noreli z njihovo legendarno »Kdor ne skače ni Sloven'c«, Marina Tomašević iz Zadra pa je naredila pravo dalmatinsko fešto. Z uspešnicami Novih fosilov je navdušil legendarni Rajko Dujmić, Zdravko Škender pa je ponovno dokazal, da je ljubljenec slovenskega občinstva. Kot zadnja je nastopila klapa Maslina iz Šibenika, ki je poleg svojih uspešnic del repertoarja posvetila Vinku Coci, za konec pa so zapeli Avsenikovo »Slovenija, od kot lepote tvoje«. Skozi vso prireditev je publika prepevala ter številne glasbenike nagradila s stoječimi ovacijami.

Glasbenike je ponovno spremljal VIS Trans iz Lenarta, katerim se je ob nastopu Marijana Smodeta po 25-ih letih na kitari pridružil poslanec DZ RS Franc Breznik. Manjkalo ni niti plesalcev. Tudi tokrat je sodelovala folklorna skupina iz Sv. Trojice ter hip-hop plesalci in plesalci standardnih ter latinskoameriških plesov iz plesne šole Samba, med katerimi so tudi državni prvaki.

Prireditev sta povezovala znana televizijska voditeljica Jasna Kuljaj ter imitator Jakob Polajžer, znan po liku tete Tončka, ki se je z nami poslovila od nastopanja. Poskrbela sta za smeh, imitacije in presenečenja. Odlični odzivi obiskovalcev in glasbenikov so zadostni razlog, da se bo ekipa s projektom »Moč glasbe nas združuje« trudila še naprej.

Foto: Janja Abraham, Klemen Mohorko, Maja Krajnc


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno