Lepi dosežki mladih radgonskih glasbenikov

Učenci GŠ GR nastopili na mednarodnih tekmovanjih v Ljubljani in Pulju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. januar 2018 ob 19:18
Ob izteku letošnjega januarja so na prvih mednarodnih tekmovanjih v letu 2018 uspešno nastopili tudi mladi glasbeniki Glasbene šole Gornja Radgona (GŠ GR). Na tekmovanjih v Ljubljani in v Pulju so namreč dosegli kar nekaj lepih uvrstitev, kar napoveduje dobro bero nagrad in priznanj tudi v tem letu.

Na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana je tako potekalo mednarodno tekmovanje mladih glasbenikov na pihalih "Emona festival 2018", na katerem so se odlično odrezali tudi mladi pihalci, ki obiskujejo GŠ GR. Največji uspeh je vsekakor dosegla Enja Ritonja, ki je osvojila zlato plaketo. Lepo so se odrezale tudi mlade radgonske pevke, ki so natopile na mednarodnem tekmovanju zborov "Istria Cantat 2018" v Pulju. Šestčlanska Komorna skupina "Allegre" je nastopila v dveh kategorijah (ljudska in klasična glasba) ter osvojila dve srebrni plaketi. Vsem skupaj, tako tekmovalcem, kot njihovim spremljevalcem in mentorjem, je ob odličnih dosežkih čestital tudi ravnatelj GŠ GR, mag. Tomaž Polak.

Dosežki GŠ GR – na "Emona festivalu 2018" v Ljubljani: Enja Ritonja – klarinet II, pri klavirju: Predrag Bjelajac (mentor: Urban Kurbos) – Zlata plaketa, III. nagrada (96,14 točke); Živa Ficko – saksofon II, pri klavirju: Predrag Bjelajac (mentor: Rok Volk) – srebrna plaketa (94,00); Chiara Nidorfer – flavta II, pri klavirju: Predrag Bjelajac (mentorica: Marija Đurić) – bronasta plaketa (87,43); Tia Lipič Stanek – klarinet I, pri klavirju: Suzana Djokić (mentor: Urban Kurbos) – srebrna plaketa (94,57); Eva Kurbos – flavta I, pri klavirju: Barbara Markoli (mentorica: Marija Đurić) – srebrna plaketa (94,14).

Mednarodno tekmovanje zborov "Istria Cantat 2018" v Pulju: Komorna skupina Allegre – učenke petja GŠ GR (Urška Subašič, Anja Elbl, Daša Zorman, Eva Pintarič, Lucija Lampe, Nika Kralj), za klavirjem: Suzana Djokić – ljudska glasba in klasična glasba, mentorica: Nataša Trobentar Majcen – dve srebrni plaketi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje