Za ormoškimi policisti pester torek

Obravnavali so tatvine, sosedski spor, alkoholizirane in prehitre voznike, pobegle konje, ....

Prlekija-on.net, sreda, 24. januar 2018 ob 09:35
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v torek, 23. januarja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 8:15 uri so bili obveščeni o poškodovanju fasade na hiši v Trnovcih. Opravljen je bil ogled in evidentirano bo kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

Ob 9:07 uri so na regionalni cesti v naselju Ivanjkovci, vozniku osebnega avtomobila, sicer državljanu Avstrije, začasno odvzeli dokumente, zaradi izmerjene prekoračene hitrosti vožnje v naselju. Po plačani globi so mu bili dokumenti vrnjeni.

Ob 12:00 uri je patrulja PP Ormož pri skupnem poostrenem nadzoru cestnega prometa v naselju Majšperk, alkoholiziranemu vozniku začasno odvzela vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo ter vročila plačilni nalog. Ob 12:20 uri je policiste lastnik groba na ormoškem pokopališču obvestil o vandalizmu. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 13:53 uri je lastnik prijavil izgubo registrske tablice od osebnega avtomobila na relaciji iz Maribora do Ormoža. Napoten je bil na UE. Ob 14:10 uri so bili državljanu Hrvaške v ormoškem parku zaseženi posušeni rastlinski delci. Proti potrdilu so mu bili predmeti zaseženi, izvedena takojšnja analiza snovi in ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo. V postopku mu je bila izdana odločba prekrškovnega organa v hitrem postopku.

Ob 14:49 uri so bili obveščeni o sporu med sosedi v Gornjih Ključarovcih. Na kraju so bili napoteni na zasebno tožbo. Ob 15.28 uri so bili obveščeni o treh črnih pobeglih konjih v Pavlovskem vrhu, kateri so se gibali po lokalni cesti. Pred prihodom patrulje na kraj so bili konji že zaprti v hlev.

Ob 16:10 uri so bili obveščeni o tatvini denarja iz zaklenjene stanovanjske hiše v Pršetincih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je to zgodilo že v nedeljo 14.1.2018 v dopoldanskem času. Odtujena je bila gotovina. Sprejet je bil zapisnik in evidentirano kaznivo dejanje, sledi zbiranje obvestil.

Preventivni nasvet
V zvezi zgoraj navedenega dejanja vse policisti občane naprošajo, da jih o gibanju sumljivih oseb v okolici njihovih hiš, takoj obvestijo. Prav tako predlagajo, da doma ne hranijo večje količine denarja ali vrednejših predmetov. Če kljub vsemu postanete oškodovanec oz. žrtev kaznivega dejanja, o tem takoj obvestite policijo na interventno telefonsko številko policije 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

Če ob prihodu domov opazite sledi vloma, ne vstopajte, kajti storilec se lahko še vedno zadržuje v objektu. Ob morebitnem soočenju s storilcem se ne izpostavljajte, zlasti, če je fizično močnejši, oborožen ali jih je več - pomembnejša naj bo vaša lastna varnost!

Do prihoda policistov tudi ničesar ne prijemajte ali premikajte, da se ne bi poškodovale ali uničile sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Če postanete žrtev kaznivega dejanja, lahko pomagate pri izsleditvi storilca, če si poskušate zapomniti čimveč podatkov o njem: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal in podobno.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika

Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59
Neznanec je zastrupil dva psa (simbolična fotografija)

Neznanec zastrupil dva psa

sobota, 18. maj 2024 ob 08:14