PGD Trnovci pripravili 66. občni zbor in pustno zabavo

Potekal je tudi izbor treh najboljših mask, ki so bile nagrajene. Zmagala je skupina Smrkci, druga so bila skupina Jajce na oko in tretja skupina Kavbojke.

Ivan Trunk, torek, 13. februar 2018 ob 19:53
Pustna zabava PGD Trnovci

Pustna zabava PGD Trnovci

V soboto, 10. februarja, so se članice in člani Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Trnovci zbrali v gasilskem domu na 66.​​​​​​ občnem zboru in pustni zabavi, ki je sledila po uradnem delu. Zbrane je najprej pozdravil in nagovoril predsednik PGD Trnovci Matej Belšak. Potem je potekalo imenovanje in izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodil Mirko Lovrec, nato je sledilo branje poročil. Svoja poročila so pripravili in prebrali predsednik, poveljnik, blagajničarka, predstavnica nadzornega odbora, predstavnica žena, vodja mladine in predstavnik verifikacacijske komisije.

Letos je bilo volilno leto, ker je vsem voljenim organom društva potekel petletni mandat jih je občni zbor razrešil in izvolil nove organe društva. Predsednik še naprej ostaja Matej Belšak, zamenjava je bila na funkciji poveljnika in podpoveljnika, dosedanjega poveljnika Milana Rajha je zamenjal Jernej Horvat, dosedanjega podpoveljnika Cirila Repa pa je zamenjal Tomaž Rajh. Sprememba je tudi v nadzornem svetu, ki ga zdaj sestavljajo predsednik Milan Rajh in člana Jože Voršič in Ciril Rep.

V poročilu predsednika je razbrati, da se je v letu 2017 dogajalo veliko stvari in nekaj od teh je: februarja je bil občni zbor in pustna zabava, marca so zraven gasilskega doma posadili trto in postavili brajde, 1. maja organizirali 14. tradicinalni pohod na Gomilo in zabavo s kresom ter se udeležili raftinga na reki Muri v Gornji Radgoni in dosegli prvo mesto. Junija so organizirali veliko vrtno veselico z ansamblom Vagabundi, julija gostili pobrateno društvo Šmartno ob Paki s katerim sodelujejo že 32 let, avgusta organizirali gasilsko tekmovanje pionirjev - pionirk, starejših gasilk in gasilcev zraven pa še nogometni turnir, za presenečenje pa so poskrbeli padalci iz Aero kluba Ptuj. Oktobra so organizirali za članice in člane kostanjev piknik, kjer so se pekli kostanji in kuhal bograč.

Poveljnik je v svojem poročilu navedel o delu operative v letu 2017: 8 intervencij v letu 2017, 2 x požar, 5 x nudenje tehnične pomoči in 1 x vetrolom. Vse desetine so se udeleževale različnih tekmovanj v bližnji in širši okolici. Starejše gasilke so na regijskem tekmovanju dosegle tretje mesto in so se uvrstile na državno tekmovanje, ki bo letos septembra v Gornji Radgoni.

Na občnem zboru so sprejeli delovni plan za leto 2018: vzdrževanje vozil in opreme, nabava opreme, priprava dokumentacije za nakup vozila, izobraževanje članov in priprava desetin na tekmovanja. Letos bodo organizirali: 1. maja, tradicionalni prvomajski pohod na Gomilo, 2. junija veliko vrtno veselico z ansamblom Murni, 25. avgusta izvedba gasilskih tekmovanj za pionirke, pionirje, starejše gasilke, starejše gasilce in nogometni turnir.

Na koncu uradnega dela je bila podelitev zahval, diplom, napredovanj in pa pozdravni govori predstavnikov društev. Po uradnem delu je bila pustna zabava z Ansamblom Pivski bratje in izbor treh najboljših mask, ki so bile nagrajene. Zmagala je skupina Smrkci, druga so bila skupina Jajce na oko in tretja skupina Kavbojke.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno