Na državno prvenstvo se je uvrstila ekipa prve pomoči OŠ Veržej

12. regijsko preverjanje ekip PP z osnovnih šol Pomurja

Filip Matko Ficko, sreda, 18. april 2018 ob 11:29
Zmagovalna ekipa Osnovne šole Veržej

Zmagovalna ekipa Osnovne šole Veržej

V okviru prvega dne na III. mednarodnem sejmu sodobnega zdravstva Medical na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni je Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Gornja Radgona pripravil že 12. regijsko preverjanje ekip prve pomoči z osnovnih šol Pomurja, ki se ga je v torek, 17. aprila, udeležilo enajst ekip. Na državno prvenstvo, ki bo v Tednu Rdečega križa Slovenije (med 8. in 15. majem) na Debelem rtiču, se je uvrstila zmagovalna ekipa prve pomoči učenk in učencev z Osnovne šole Veržej.

Po verifikaciji ekip ter pozdravnem nagovoru se je nekaj minut po 10. uri pričelo teoretično preverjanje znanja, ki mu je po 40 minutah sledilo še praktično preverjanje. Tedaj je veljala predpostavka, »...da so se na šolskem plesu mladi zabavali, ko se je nanje zrušil strop in je ob tem bilo nekaj učenk in učencev poškodovanih, ki so jim takoj priskočili na pomoč sošolke in sošolci, člani osnovnošolske ekipe prve pomoči.« Tako je vseh enajst ekip obiskalo še delovne točke s poškodovanimi (le-ti so bili odlično maskirani), kjer so jih ocenjevale strokovne ekipe zdravstvenih delavcev.

Po izračunu točk teoretičnega ter praktičnega znanja mladih, ki so pokazali izjemno uigranost v ekipah, je bila razvrstitev naslednja: 1. OŠ Veržej (901 točka), 2. OŠ Križevci (900), 3. OŠ Janka Ribiča Cezanjevci (893), 4. OŠ Stročja vas (869), 5. OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici (868), 6. OŠ Ivan Cankar Ljutomer (866), 7. OŠ Gornja Radgona (846), 8. OŠ dr. Ante Trstenjaka Negova (843), 9. OŠ Apače (839), 10. OŠ Tišina (835) in 11. OŠ Kajetana Koviča Radenci (641).

Državnega prvenstva na Debelem rtiču se bodo tako pod vodstvom svojega mentorja Mateja Rožmana (ambulanta OŠ Veržej) udeležili učenke in učenci Osnovne šole Veržej: Tadej Raj, Tjan Novak, Lea Marinič, Maja Škraban, Tiffany Pilhar, Aleks Zorman in Vito Golinar, ki bodo zastopali štiri območna združenja RKS v Pomurju (Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota).



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje