Jeseni proslavitev desetletnice sodelovanja

V začetku maja prijateljski dogovor v Radencih

Filip Matko Ficko, sreda, 9. maj 2018 ob 19:28
Anica Ribič, Rade Bakračević in Stane Ribič v Radencih

Anica Ribič, Rade Bakračević in Stane Ribič v Radencih

Prve dni letošnjega maja (5.5.2018) so v Radencih potekali prijateljski pogovori o letošnjem praznovanju desete obletnice sodelovanja med kulturnimi društvi Srbov v Sloveniji ter Srbov v Republiki Slovaški.

Predsednik Srbskega kulturnega društva Štajerska skupnost (sedež ima to društvo v Mariboru) je Rade Bakračević, ki živi v Radencih in sta ga zato v tem kraju »dežele treh src« obiskala predsednik Zveze srbskih društev na Slovaškem Stane Ribič ter predsednica Srbskega kulturnega društva v Bratislavi Anica Ribič. Tako bi naj letos jeseni, v mesecu septembru, imeli na Slovaškem svojo predstavitev člani literarne sekcije mariborskega društva Štajerska skupnost, ko bi naj svoje pesmi brali poeti, a člani foto sekcije bi naj pripravili fotografsko razstavo. V slovaškem mestu Trnava bodo domači avtorji - fotografi s Slovaške predstavili svoje fotografije s svete gore Athos v Grčiji, a fotografa Srbskega kulturnega društva Štajerska skupnost iz Maribora, Rade Bakračević in Zdravko Majstorović iz Radenec, pa bosta razstavila svoje posnetke z obiska samostana Hilandar na sveti gori Athos v Grčiji.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje