Družabno srečanje članov in simpatizerjev stranke DeSUS v Biotermah

Druženje je pripravil vodja poslanske skupine in kandidat stranke na letošnjih parlamentarnih volitvah Franc Jurša

Branko Košti, ponedeljek, 14. maj 2018 ob 20:01
Franc Jurša in Karl Erjavec

Franc Jurša in Karl Erjavec

V letni restavraciji Bioterm pri Mali Nedelji je v četrtek, 10. maja, potekalo sproščeno družabno srečanje, na katerega je člane in simpatizerje stranke DeSUS ter svoje prijatelje, povabil vodja poslanske skupine DeSUS in njen kandidat za poslanca na letošnjih parlamentarnih volitvah Franc Jurša. Njegovemu povabilu so se, na čelu s predsednikom Karlom Erjavcem, odzvali vidni predstavniki stranke, ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, generalni sekretar Branko Simonovič in poslanec Peter Vilfan.

Gostitelj Franc Jurša je zbranim v svojem nagovoru predstavil dosedanje desetletno delovanje v Državnem zboru RS Slovenije kot poslanec in vodja poslanske skupine ter svoj doprinos, doprinos poslanske skupine in stranke k izboljšanju življenja vseh, ne samo upokojencev, ocenil kot zelo pozitiven. Predstavil je še svoje in prioritete stranke v naslednjem mandatu in pri tem izpostavil potrebo po ustanovitvi Ministrstva za drobno gospodarstvo, za Občino Ljutomer pa izgradnjo ljutomerske obvoznice.

Zbrane je pozdravil tudi predsednik občinske in območne organizacije DeSUS Ljutomer Jože Klemenčič, ki je kot osnovno nalogo naslednjega mandata poudaril povrnitev dostojanstva ljudem.

Karl Erjavec se je Francu Jurši zahvalil za uspešno vodenje poslanske skupine, ki je pod njegovim vodstvom delovala nemoteno in za izredno korektno sodelovanje na vseh področjih, ter izrazil veliko veselje ob njegovi odločitvi za ponovno kandidaturo. Zanikal je govorice, da stranka DeSUS za upokojence ni naredila ničesar, oziroma zelo malo in svoje zanikanje podkrepil s številčnimi podatki o višini pokojnin v različnih obdobjih. Priznal pa je, da so se v določenem obdobju, zaradi ZUJF, pokojnine realno znižale za več kot osem odstotkov, zato bo prioriteta stranke v novem mandatu povrnitev teh izgubljenih odstotkov. Ob koncu je predsednika Erjavca doletela čast, da je izročil člansko izkaznico novi, do sedaj najmlajši članici stranke, študentki gerontologije Urški Kunčič, rojeni leta 1997, kar samo še potrjuje, da je stranka DeSUS resnično stranka za vse generacije.

Uradnemu delu je sledilo sproščeno druženje ob hrani, pijači, dobri glasbi in šaljivih družabnih igrah.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno