V veljavo stopil dogovor o začasni navezavi nove cestne povezave Markovci–Gorišnica–Ormož na obstoječo regionalno cesto

V dogovoru je tudi zapisano, da si bodo podpisniki prizadevali za umestitev državne ceste na odseku med Ptujem in Markovci po južni strani Ptujskega jezera

Prlekija-on.net, sreda, 11. julij 2018 ob 15:50
Podpis dogovora, foto: mzi.gov.si

Podpis dogovora, foto: mzi.gov.si

V sredo, 11. julija, sta dogovor o začasni navezavi nove cestne povezave Markovci-Gorišnica-Ormož na obstoječo regionalno cesto R2-228 podpisala tudi župana Občine Goriščnica Jožef Kokot in Mestne občine Ptuj Miran Senčar. Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je s predstavniki občin Markovci, Videm, Ormož in Zavrč, Direkcije RS za infrastrukturo (DRSI) in družbe DARS podpisal dogovor že konec junija, sedaj sta dogovor podpisala še predstavnika omenjenih občin, s čimer je dogovor stopil v veljavo.

Navezava bo začasna, in sicer do izgradnje odseka Markovci-Ptuj, največ pa 30 mesecev po pravnomočnosti uredbe o državnem prostorskem načrtu Ptuj-Markovci. V dogovoru je tudi zapisano, da si bodo podpisniki prizadevali za umestitev državne ceste na odseku med Ptujem in Markovci po južni strani Ptujskega jezera.

 



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo