Častni naziv Obrtnik leta 2018 prejela Milica Makoter

Na prireditvi Obrtnik leta 2018 v Ljutomeru so podelili častni naziv Milici Makoter s Cvena

Prlekija-on.net, četrtek, 2. avgust 2018 ob 22:35
Na prireditvi Obrtnik leta 2018 v Ljutomeru so podelili častni naziv Milici Makoter s Cvena

Na prireditvi Obrtnik leta 2018 v Ljutomeru so podelili častni naziv Milici Makoter s Cvena

V četrtek, 2. avgusta, je v Ljutomeru na Glavnem trgu v sklopu 62. občinskega praznika Občine Ljutomer, potekala prireditev Obrtnik leta 2018 ter slavnostna prireditev ob 50-letnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer. Prireditev sta organizirala Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer in Občina Ljutomer ob pomoči Zavarovalnice Sava in Zavarovalnice Triglav.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca, vse zbrane pa so nagovorili tudi predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer, Daniel Zelko. Govorom lahko prisluhnete spodaj.

Med drugim so bili prisotni tudi direktor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Danijel Lamperger, poslanec Državnega zbora RS Franc Jurša in državni svetnik Branko Šumenjak.

Alojz Kovšca:

Olga Karba:

Branko Meh:

Daniel Zelko:

Ob 50-letnici OOPZ Ljutomer posebna priznanja

Upravni odbor Obrtno podjetniške zbornice Slovenije je letos sklenil, da ob praznovanju 50-letnice OOPZ Ljutomer podeli nekaj posebnih priznanj. Priznanja srebrni ključ 2018 so tako prejeli Cvetka Zupančič, Valter Dvanajščak, Robert Krajnc, Miran Filipič, Ivo Ozmec in Matjaž Ostrc, priznanje zlati ključ 2018 Daniel Zelko, priznanje zlati pečat 2018 pa OOPZ Ljutomer. Priznanje od OOPZ Ljutomer je prejela tudi županja.

Obrtnika leta so tudi letos na podlagi razpisa smeli predlagati vsi člani Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer. Priznanje se podeli obrtniku, članu zbornice za izjemne dosežke na področju samostojnega dela, osebnega dela in vključevanja v delo organizacije. Častni naziv Obrtnik leta 2018 je letos prejela Milica Makoter iz podjetja Makoter d.o.o. s Cvena, ki ga je prevzela skupaj s sinom Sašem. Obrtnico leta je razglasil predsednik OOPZ Ljutomer Daniel Zelko.

Začetek poslovanja podjetja sega v leto 1981

Podjetje Makoter d.o.o. je družinsko podjetje, katerega osnovna dejavnost je proizvodnja polietilenske embalaže, katera se proizvaja za domači in tuji trg, predvsem zahodne Evrope.

Začetek poslovanja podjetja sega v leto 1981, v začetku kot obrtna delavnica Milice Makoter, nato Janka Makoterja, od leta 1996 pa kot družba z omejeno dejavnostjo, Makoter d.o.o. Začetek dejavnosti je bilo varjenje polietilenskih vrečk v pomožnih prostorih stanovanjske hiše. Prva širitev podjetja se je pričela leta 1983. Od takrat podjetje širi svoj prodajni program, povečuje število kupcev svojih izdelkov in dobaviteljev ter skrbi za stalno vlaganje v nadaljnji razvoj tako opreme kot človeških virov.

Družba je konec leta 2017 zaposlovala 129 delavcev, delo v proizvodnji poteka v treh izmenah. Trenutno podjetje razpolaga s 6.470 m2 pokritih površin, od katerih je 3.700 m2 proizvodnih površin, 2.470 m2 skladiščnih površin in 300 m2 pisarniških prostorov. Poleg tega podjetje še razpolaga še s 6.100 m2 nepokritih površin in z zemljišči površine 12.600 m2, ki omogočajo širitev družbe v prihodnosti.

V letu 2017 so ustvarili prihodke od prodaje v višini 22,7 milijona evrov. 70% izdelkov je prodanih na tržiščih izven Slovenije, predvsem v EU. Čisti dobiček poslovnega leta 2017 je znašal 742 tisoč evrov.

V letu 2017 so ponovno uspešno izvedli in potrdili presojo kakovosti po sistemu ISO 9001.

Za investicije so namenili okrog 500.000 evrov, od tega je bil večji del namenjen posodobitvi opreme v proizvodnji.

Prodajni program je prilagojen nabavnim željam kupcev v najrazličnejših proizvodnih panogah. Temeljna prodajna programa sta polietilenska folija in polietilenske vrečke. Polietilenska folija je namenjena papirni, prehrambni in industriji pijač, kjer se rabi za strojno embaliranje. Polietilenske vrečke so namenjene trgovskim hišam in papirni industriji za embaliranje njihovega blaga s posredno funkcijo reklamiranja. Njihovi izdelki se ločijo od drugih predvsem zaradi kvalitetnega tiska in primernosti za industrijsko uporabo.

Proizvodnja omogoča izdelavo polietilenske folije (ekstruzija), fleksotisk do deset barv in razrez ter konfekcioniranje polietilenskih vrečk. Letna kapaciteta proizvodnje je čez 6.000 ton izdelave in dodelave razne folije v vsakem oddelku.

Podjetje Makoter d.o.o. bo tudi v naprej sledilo viziji oziroma zavezi, da želi ostati med vodilnimi proizvajalci in prodajalci polietilenske embalaže v Sloveniji in pomemben konkurent vodilnim evropskim proizvajalcem tovrstne embalaže.

Za kulturni program je poskrbel Oktet Arion, po koncu pa je sledila še pogostitev Gostišča Zvezda v šotoru na trgu.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo