Andrej Šiško ponovno v priporu

Po odločitvi zunajobravnavnega senata so ga v sredo zjutraj ponovno priprli

Prlekija-on.net, sreda, 12. september 2018 ob 09:04
Andrej Šiško

Andrej Šiško

Potem ko je vodja t.i. Štajerske varde, Andrej Šiško, v nedeljo zvečer odkorakal na prostost, so ga po odločitvi zunajobravnavnega senata v sredo zjutraj ponovno priprli. Predsednik zunajparlamentarne stranke Zedinjena Slovenija je osumljen kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve v zvezi s kaznivim dejanjem oboroženega upora.

Po ugotovitvah kriminalistov je namreč iz objav z zborovanja Štajerske varde v bližini Apač razvidno, da je pozival k strmoglavljanju najvišjih predstavnikov države.

Šiško je bil prvič aretiran po hišnih preiskavah v četrtek na njegovem domu v Mariboru. Po večurnem zaslišanju v nedeljo popoldne je preiskovalni sodnik odločil, da ni razlogov za pripor, zato so ga izpustili na prostost, zadeva pa je nato šla v odločanje na zunajobravnavni senat, ki je odločil drugače kot preiskovalni sodnik, zato so Šiška ponovno odpeljali v pripor.

V primeru, da zunajobravnavni senat ob odločanju o nestrinjanju med preiskovalnim sodnikom in tožilstvom odredi pripor zoper določeno osebo, je zoper ta sklep dopustna pritožba na višje sodišče. Tožilstvo je pripor zahtevalo zaradi ponovitvene nevarnosti.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika

Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59
Neznanec je zastrupil dva psa (simbolična fotografija)

Neznanec zastrupil dva psa

sobota, 18. maj 2024 ob 08:14