Odprli in svojemu namenu predali južno soboško obvoznico

Nova južna obvoznica bo razbremenila mesto Murska Sobota z gostim prometom

Prlekija-on.net, sobota, 29. september 2018 ob 07:58
Odprtje južne soboške obvoznice

Odprtje južne soboške obvoznice

Po dolgem čakanju so v petek, 28. septembra, odprli in svojemu namenu predali novo zgrajeno cesto in sicer južno obvoznico mesta Murska Sobota. Šlo je za velik dogodek, ki se bo v mestu in v pomurskem prostoru zapisal z zlatimi črkami, saj so se odprtja med drugim udeležili predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, podpredsednica Vlade Republike Slovenije in ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek in predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan. Nove pridobitve pa je bil prav gotovo zelo vesel župan mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek.

Nova južna obvoznica, ki se bo povezala z avtocesto in koridorjem Lizbona - Kijev, bo prav gotovo prinesla nekaj novega, predvsem pa delno razbremenila mesto Murska Sobota z gostim prometom. S tem se uresničuje še vizija mesta Murska Sobota in sicer z boljšim zrakom in boljšimi pogoji za kakovost življenja. Soboška obrtno podjetniška cona pa bo poslej še bolj povezana s svetom, da postane še privlačnejša za nove naložbe.

Nova obvoznica povezuje Pomurje z več varnosti na cestah, za boljšimi pogoji za razvoj in za lažji dostop do turističnih doživetij pomurske regije. Poslej bo nova južna obvoznica pripomogla k še večjemu gospodarskemu razvoju mesta Murska Sobota in pomurske regije, kajti logistika in cestne povezave so temelj uspešne družbe. Gre za 2,7 kilometra dolgo novo zgrajeno južno obvoznico, kjer je zgrajeno tudi odvodnjavanje, zgrajen je tudi 43 metrov dolgi nadvoz nad železniško progo, ki pelje skozi mesto Murska Sobota, dve krožišči, nameščena je prometna oprema in signalizacija, zaščita komunalnih vodov in aktivna protihrupna zaščita v dolžini 294 metrov.

Varnost je na cestah ena od prioritet nove Vlade in dobra infrastruktura je pogoj, da bodo vozniki na slovenskih cestah varni. Vrednost investicije je bila nekaj več kot šest milijonov evrov. Gradnja je bila sofinancirana s pomočjo sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in s pomočjo sredstev direkcije za infrastrukturo in mestne občine Murska Sobota. Gradnjo je izvajalo podjetje Pomgrad Murska Sobota, skupaj z podjetjem Asfalti Ptuj.

Po uradnem odprtju se je po novem delu južne obvoznice zapeljal občinski električni avtomobil. Ob tej priložnosti so trak prerezali in cesto predali svojemu namenu predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije mag. Dejan Židan, podpredsednica Vlade Republike Slovenije, ki je tudi ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, župan mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in direktor za direkcije za infrastrukturo Damir Topolko. Dijaki Srednje zdravstvene šole Murska Sobota so vsem v spomin na dogodek odprtja južne obvoznice razdelili še trak s katerim so odprli južno obvoznico, krajani Bakovcev pa so na odprtje ceste množično prikolesarili s kolesi.

Jože Žerdin



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo