Slavko Perc iz Vodrancev pri Kogu prideluje sireke na stari prleški način

Kmetija Slavka Perca je že osem let prisotna na slovenskem trgu s svojimi kvalitetnimi domačimi izdelki

Prlekija-on.net, sobota, 6. oktober 2018 ob 19:39
Slavko Perc

Slavko Perc

Na območju krajevne skupnosti Kog v Prlekiji je kar nekaj uspešnih pridelovalcev sirov in mesnih izdelkov. Med njimi je tudi Slavko Perc iz Vodrancev pri Kogu, ki se skupaj s svojo družino že osem let ukvarja s pridelovanjem sirov in mesnih izdelkov.

Slavko Perc je nosilec dopolnilne dejavnosti, kajti doma se poleg kmetovanja ukvarjajo z doma pridelanimi sestavami, kot je mleko in meso v končne izdelke za potrošnika. Pridelujejo primarne doma pridelane izdelke, ki imajo visoko kakovost. Tako doma poleg izdelovanja različnih sirov in mesa še pečejo domači kruh, kvasenice, med mesnimi izdelki pa se na njihovi polici najdejo pečenice, klobase, domača tünka, tlačenka, pol trajne salame, ocvirkova mast, zaseka in drugi mesni izdelki. Ker pa doma redijo poleg prašičev še krave molznice, so se usmerili v izdelovanje sirekov na stari prleški način, pridelujejo pa tudi različne vrste jogurtov, kislo smetano, skuto in druge mlečne izdelke.

Po njihovih kvalitetnih izdelkih je v zadnjem času veliko povpraševanje, kajti gre za domače naravno pridelane izdelke z dodano vrednostjo. Slavko Perc je povedal, da svoje izdelke, ki jih pridelajo na kmetiji, prodajajo na sejmih in tržnicah po Prlekiji, velikokrat pa se ustavijo tudi na tržnici v Domžalah. Z izdelki, predvsem mlečnimi pa oskrbujejo številne javne zavode, šole in vrtce, kot je Osnovna šola Kog, Osnovna šola Miklavž pri Ormožu, Središče ob Dravi in center za starejše občane v Ormožu.

Slavko je še povedal, da se vsako leto s svojo bogato paleto domačih izdelkov predstavlja in jih tudi prodaja na Antonovanju na Kogu in na čurkarijadi na Kogu.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo