V prometni nesreči poškodovani štirje otroci

Otroci med vožnjo niso bili pripeti z varnostnimi pasovi oz. niso bili zavarovani z drugimi ustreznimi zadrževalnimi sistemi

Prlekija-on.net, sreda, 17. oktober 2018 ob 17:57
Policija

Policija

V torek, 16. oktobra, okoli 14.40 je 55-letni voznik osebnega avtomobila, pri OŠ na Hajdini, zaradi nepravilnega premika trčil v vozilo 42-letnega voznika osebnega avtomobila. V tem vozilu so se ob trčenju lažje telesno poškodovali štirje otroci. Z reševalnim vozilom so jih odpeljali v SB Ptuj.

Obema voznikoma so policisti izdali plačilni nalog. Starejšemu zaradi nepravilnega premika z vozilom, mlajšemu pa zato, ker ni upošteval zakonitega ukaza policista in ker je v vozilu prevažal otroke, ki med vožnjo niso bili pripeti z varnostnimi pasovi oz. niso bili zavarovani z drugimi ustreznimi zadrževalnimi sistemi (otroški sedeži, jahači,...). "Z gotovostjo lahko trdimo, glede na poškodbe, ki so nastale na obeh vozilih, in so minimalne, da otroci v prometni nesreči ne bi bili poškodovani, če bi bili ustrezno pripeti z varnostnimi pasovi oz. bi bili zavarovani v zadrževalnih sistemih," so sporočili iz PU Maribor.

Zaradi opisane nesreče policisti ponovno apelirajo na vse voznike, naj vsaj pri prevozu otrok te sopotnike dosledno zavarujejo z varnostnimi pasovi oziroma naj jih prevažajo zavarovane v ustreznih sedežih, primernih otrokovi starosti in telesni teži. Tudi sami se vedno pripnite! Otroci vas opazujejo in posnemajo.

Več nasvetov policije najdete na spletni strani policije tukaj in tukaj.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika

Policija

Ljutomerski policisti obravnavali tatvino

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 07:21