Na trgu kmalu izdelki z oznako Jeruzalem Slovenija

Kolektivno blagovno znamko si bodo lahko pridobile tako pravne kot fizične osebe z območja UE Ormož, Pravilnik pa je odprt tudi za ponudnike iz UE Ljutomer in UE Gornja Radgona

Prlekija-on.net, petek, 9. november 2018 ob 09:20
Izdelki bodo nosili ime Jeruzalem Slovenija

Izdelki bodo nosili ime Jeruzalem Slovenija

Občinski svet Občine Ormož je v ponedeljek, 5. novembra, na 32. seji med drugim potrdil tudi Pravilnik o kolektivni blagovni znamki Jeruzalem Slovenija in pogojih podeljevanja pravice do uporabe te blagovne znamke. Gre za operacijo NOST - Načrt razvoja gospodarstva in dviga kakovosti življenja na območju LAS UE Ormož, ki ga skupaj izvajajo občine Ormož, Središče ob Dravi in Sv. Tomaž ter Javna razvojna agencija Občine Ormož.

Operacija zajema tri podprojekte in sicer eden zajema ureditev treh postajališč za avtodome (dve postajališči za štiri avtodome sta v občini Sv. Tomaž, eno za štiri avtodome pa v Ormožu), druga aktivnost je ureditev ormoške tržnice za prodajo lokalnih produktov in ureditev mladinskega hotela s 30 posteljami, tretja pa je ustanovitev kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija. Projekt je vreden dobrih 221 tisoč evrov, od tega so pridobili 150 tisoč nepovratnih sredstev preko Lokalne akcijske skupine (LAS) UE Ormož.

S kolektivno blagovno znamko Jeruzalem Slovenija želijo poudariti in izpostaviti prepoznavnost prehranskih izdelkov - jedi in pijač, rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja ter organiziranih prireditev in dogodkov znotraj destinacije Jeruzalem. Ponudniki so svoje izdelke in storitve, ki bi jih želeli ponujati pod kolektivno blagovno znamko imeli možnost prijaviti na prvi razpis do 5. novembra. Ocenjevanje njihove kvalitete bo potekalo od 8. do 10. novembra. Izbrani izdelki bodo tako nosili oznako kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija, kar bo torej oznaka za kvaliteto in pristnost.

Pravilnik, ki ga je potrdil Občinski svet Občine Ormož ob tem natančno določa vse pogoje in postopek pridobitve kolektivne znamke. Med drugim predpisuje, da morajo vsi izdelki vsebovati vsaj 60 odstotkov surovin iz območja Prlekije in 100 odstotkov iz Slovenije. Za jedi ali pijače bo komisija podeljevala uporabo kolektivne blagovne znamke za dve leti, za izdelke in prireditve pa tri leta.

Kolektivno blagovno znamko si bodo lahko pridobile tako pravne kot fizične osebe z območja UE Ormož (Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi), Pravilnik pa je odprt tudi za ponudnike iz UE Ljutomer in UE Gornja Radgona ter tudi širšega Pomurja in Podravja. Lastnica kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija je Občina Ormož, ki je tudi upravljalec.

Podrobno predstavitev operacije si lahko ogledati tudi v spodnjem videu od 24:45 naprej.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo