Letos rekorden skok v morje; enega udeleženca so morali oživljati

Organizatorji so sporočili, da je padel nov rekord, saj se je v morje podalo 686 udeležencev

Prlekija-on.net, torek, 1. januar 2019 ob 17:28
15. novoletni skoki v morje

15. novoletni skoki v morje

V Portorožu so tudi na prvi dan leta 2019 pripravili tradicionalne, že 15. novoletne skoke v morje, ki jih vsako leto organizira Športno društvo Slovenc. Organizatorji so sporočili, da je padel nov rekord, saj se je v morje podalo 686 udeležencev. Pred tem je rekord znašal 545 udeležencev iz leta 2017.

Skoke v morje je nsicer nekoliko zasenčil dogodek, ko so morali reševalci oživljati enega od udeležencev, ki se je po prihodu iz vode zgrudil na pomolu. Moški je v mrzlem morju uspešno preplaval razdaljo med pomoloma, ob prihodu na pomol pa ga je očitno obšla slabost. Najprej se je oprijel ograje, nato pa se zgrudil na tla, kjer so mu na pomoč priskočili reševalci.

To je razvidno tudi iz posnetkov STA (56. minuta), ki je skoke v morje prenašala v živo. Organizatorji so sicer sporočili, da so zdravstveni delavci moškega oskrbeli že na licu mesta, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico in je z njim vse v redu.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Slovenija