Zasegli skoraj 25 kg konoplje

Vrednost zasežene droge znaša okoli 240.000 evrov, v kolikor bi se ta na črnem trgu prodala na drobno

Prlekija-on.net, sreda, 23. januar 2019 ob 08:06
Zasežena konoplja, foto: SKP PU Maribor.

Zasežena konoplja, foto: SKP PU Maribor.

Policisti Postaje mejne policije Gruškovje so v nedeljo, 20. januarja, na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje opravili t.i. temeljito mejno kontrolo avtobusa kosovskih registrskih oznak, ki je vstopal v našo državo. Med kontrolo so v kovčku voznika avtobusa, 31-letnega državljana Črne Gore, našli 25 zavojev prepovedane droge konoplje rastline. Kovček so policisti ustrezno zavarovali ter o najdbi obvestili kriminaliste Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

Nadaljnji postopek so prevzeli kriminalisti, ki so opisanemu vozniku, zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po členu 186/I Kazenskega zakonika (KZ-1), odvzeli prostost in ga pridržali. Opravili so ogled in zaseg spornega kovčka s prepovedano drogo ter gotovino.

V postopku so kriminalisti ugotovili, da je bilo v 25 zavojih 24,3 kg prepovedane droge konoplje rastline. Vrednost zasežene droge znaša okoli 240.000 evrov, v kolikor bi se ta na črnem trgu prodala na drobno.

Osumljenca so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor v torek, 22. 1. 2019, privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zoper njega po zaslišanju odredila pripor.

Za opisano kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od enega do desetih let.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika