Z Dvorcem Jeruzalem sedaj upravlja družba P&F Jeruzalem Ormož

Družba P&F Jeruzalem Ormož je po sodni poti dosegla izselitev podnajemnika in tako sama prevzela upravljanje Dvorca Jeruzalem.

Prlekija-on.net, torek, 12. oktober 2010 ob 23:169
Dvorec Jeruzalem

Dvorec Jeruzalem

Maja lani je Občinski svet občine Ljutomer sklenil, da bo občina začela postopek prodaje Dvorca Jeruzalem. Odločitev o prodaji dvorca so takrat potrdili s 17 glasovi za in nobenim proti. Na majski seji je takrat župan občine Ljutomer Franc Jurša dejal, da se za nakup zanima družba Ljutomerčan, ki je v lasti bratov Vladimirja in Janeza Puklavca.

Ponujena cena za objekt bi takrat naj bila okoli 300 tisoč evrov.

Dvorec je pred osmimi leti občina Ljutomer dala v najem za dobo 50 let, takratni družbi Jeruzalem Ormož VVS. Omenjena družba je zanj našla podnajemnika, družbo IGD Holermuos, ki je objekt s pomočjo evropskega denarja tudi obnovil.

Že maja lani je Vladimir Puklavec dejal, da se jim z nakupom nikamor ne mudi. Tudi januarja letos za dvorec iz njihove strani ni bilo večjega interesa.

Po poročanju Vestnika pa so v začetku tega tedna z družbe P&F Jeruzalem Ormož medijem poslali sporočilo za javnost, da so sredi septembra dvorec prevzeli v neposredno upravljanje. Občina Ljutomer jih je obvestila, da podnajemnik ni izpolnjeval bistvenih določil pogodbe, ker pa bi z morebitno prekinitvijo najemne pogodbe družba P&F Jeruzalem Ormož imela gospodarsko škodo, je ta po sodni poti dosegla izselitev podnajemnika in tako sama prevzela upravljanje Dvorca Jeruzalem, vodenje pa je zaupala Urški Filipič.

NovakJanez sreda, 13. oktober 2010 ob 00:28

Dober je ta Jurša...300.000 eur za dvorec, ni kaj...in vredi so toti popusti za kolege...

TUNČEK sreda, 13. oktober 2010 ob 08:47

Samo 300 jurjof, a je ne to nekan malo ?!

pišta sreda, 13. oktober 2010 ob 09:27

Baje je obnova Dvorca Jeruzalem potegnila 2,300.300 eur. Pa lidje drogi ali vete keko penez je odišlo za tote reči?' Zaj ga pa prodavle za 300.000 eur. Hm

Pa ka se to v toti Lotmerški občini dogaja?

Almanah sreda, 13. oktober 2010 ob 09:35

Po radiji je reka Jurša, ka so pustili ka se za vse nerešene stvari zmenita Holermous pa PF med sebo....samo mi te neje jasno, zakej de te Holermous ša v tožbo.

Holermous je vložja v obnovo dvorca več kak 2 milijona evrov, zej pa nede meja od tega nič...pa vete ka de tote peneze nekak nazaj dobja....pa ne si misliti ka de to od PF, ampak de tožja lastnika in to je občina in občina smo mi....torej bomo tote peneze lepo dali vsi....
Mislim ka se Juršek zaveda ka de volitve zguba , pa zej Olgi takšne cvetke priprovla...

Nizko ti je to nizko.

Lenny sreda, 13. oktober 2010 ob 20:25

Almanah:

Malo te bon fseeno poprava. Holermous je bija podnajemnik od Ljutomerčana, kerega pravni naslednik je P&F Jeruzalem, se provi obstaja odnos na tisti relaciji.. prej Ljutomerčan zaj P&F....Zakej je P&F podpoveda Holermousi podnajemno pogodbo, pa je fsej meni neznano.

Kaki pogodbeni odnos (razen baje najemniškega) pa mata Ljutomerčan oz. zaj P&F pa opčina lotmerk, pa je neznano ka v pogodbah o najemi piše. Toto nej dojo v javnost, pa de fse bol jasno.

G.Župan je lehko krif, če je kej čudnega v toti pogodbii. Opčina pa s Holermouson nebi smela meti nobene povezave.

misekovi sreda, 13. oktober 2010 ob 20:38

Lenny, to nede vendar držalo , keko jaz ven je Ljutomerčan z Jeruzalemskin dvorcom nikoli ne bija povezani, če bi bija bi verjetno jaz to med prvimi zna, ka Jeruzalem pa je moja svetinja.

Lenny sreda, 13. oktober 2010 ob 21:11

Dvorec je pred osmimi leti občina Ljutomer dala v najem za dobo 50 let, takratni družbi Jeruzalem Ormož VVS. Omenjena družba je zanj našla podnajemnika, družbo IGD Holermuos, ki je objekt s pomočjo evropskega denarja tudi obnovil.

Ka bi si moga iti po očili?... hja pa resen.

Jeruzalem ORMOŽ VVS, je pred 8. leti še ne bija ožejeni s Lotmerško kletjo?
Se opravičuvlen...
Bi pa bija hvaležen, či mi razložiš , kak je je P&F priša do Lotmerške kleti. Jaz sen milsa, ka je Jeruzalem Ormož VVS prisvoja Lotmerško klet, pa te je P&F kupa Jeruzalem ORMOŽ VVS.

Popravi me prosin Pomežik

misekovi sreda, 13. oktober 2010 ob 21:51

delnice

Crni biser sreda, 13. oktober 2010 ob 23:04

ve če tak glejas je vseeno kere je lastnik samo ka de dobro slo pa do lidje sen hodile, ne ka bi to za 10 let vse propalo Haha

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo