Skupno usposabljanje pripadnikov Slovenske vojske in Ameriških zračnih sil

Načrtovano usposabljanje bo potekalo na letališču Murska Sobota in širšem območju z intenzivnostjo do treh helikopterjev in dveh letal v časovnih intervalih med 13.00 in 16.30

Prlekija-on.net, četrtek, 21. februar 2019 ob 10:27
V zraku bodo helikopterji in letala

V zraku bodo helikopterji in letala

Slovenska vojska poroča, da v četrtek, 21. februarja, na letališču Murska Sobota in širšem območju poteka skupno usposabljanje pripadnikov kopenskih sil za izvidovanje, označevanje in kontrolo pristajanj helikopterjev (Pathfinder), slovenskih in ameriških helikopterskih posadk ter pripadnikov zračne obrambe. "Skupno urjenje z zavezniki je za Slovensko vojsko nujno, saj na ta način dvigujemo lastno usposobljenost in vzdržujemo raven povezljivosti s članicami Nata," ob tem navajajo.

Na širšem območju Murske Sobote in letališču (Rakičan) se bodo pripadniki 10. pehotnega polka 1. brigade Slovenke vojske urili v postopkih izvidovanja, označevanja in kontrole pristajališč za helikopterje ter mest za odmetavanje padalcev in tovora, helikopterske posadke se bodo usposabljale v postopih združenega letenja v različnih formacijah, izvidovanja na nizkih višinah ter postopkih pristajanja in vzletanja, pripadniki Rodovskega bataljona bodo izvajali postopke zračne obrambe. Načrtovano usposabljanje bo potekalo z intenzivnostjo do treh helikopterjev in dveh letal v časovnih intervalih med 13.00 in 16.30.

V aktivnostih bodo sodelovali pripadniki 1. brigade Slovenske vojske in 15. polka vojaškega letalstva s helikopterjem Cougar AS AL 532 in dvema letaloma Pilatus PC-9M Hudournik ter pripadniki 56. Resque Squadron Ameriških letalskih sil s helikopterjema HH-60 Pave Hawk, ki so namenjeni reševanju tako vojaškega kot civilnega osebja na neznanem ali nasprotnikovem ozemlju ter pomoči pri zaščiti in reševanju.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje