30. Dobrodelni kulturni večer ob Materinskem dnevu

Dogodek je imel bogato sporočilo: potrebno je deliti svoje pevske, plesne, govorne... darove, prav tako pa tudi materialne darove

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. marec 2019 ob 08:38
Dobrodelni kulturni večer ob materinskem dnevu

Dobrodelni kulturni večer ob materinskem dnevu

S pesmijo »Imejmo se radi«, v izvedbi prvakinje mariborske opere Andreje Zakonjšek Krt in otroškega zbora Podružnične OŠ Cven, jer izzvenel 30. Dobrodelni kulturni večer ob Materinskem dnevu, v petek, 22.3.2019 v Domu kulture Ljutomer. Imel je bogato sporočilo: potrebno je deliti svoje pevske, plesne, govorne... darove, prav tako pa tudi materialne darove. ZAKAJ? Ta delitev bogati tiste, ki dajejo in tiste, ki prejemajo. Eno izmed pomembnih sporočil je bila vztrajnost organizatorjev prireditve, ŽK Ljutomer, ki sledijo osnovnemu konceptu vseh 30 let: pomembna je scena, nastopajo domači izvajalci in znani pevski, glasbeni in drugi gostje iz celotne Slovenije. Vedno so gostje znane Slovenke, ki so se s svojim delom in družbeno angažiranostjo uveljavile v ožjem in širšem slovenskem ali celo svetovnem merilu. Pomembno pa je, da je prireditev dobrodelna.

Na letošnji, 30. prireditvi so poleg, otroškega zbora Podružnične OŠ Cven in baletnega oddelka GŠ Ljutomer, nastopili še družina Pušaver iz Makol s spremljevalnim kvintetom Kunstos, Monika Kašič - vokal in Monika Trstenjak, kitara ter sopranistka Andreja Zakonjšek Krt, prvakinja mariborske opere in njen mož Primož Krt. Gostja večera je bila prof. dr. Marjeta Zorc, dr.med., predsednica uprave MC Medicor iz Izole. Z vstopnicami in darovi nekaterih podjetij, smo zbrali 2.519 evrov. Denar bo namenjen za ureditev terapevtske sobe na OŠ Cvetko Golar Ljutomer, za izvajanje programa Materinski dom ŠK Murska Sobota in za pomoč družinam in posameznikom pri plačilu položnic.

Zadnja kitica pesmi Imejmo se radi poje: »Naj skupaj zdaj pesem vedno zveni. Naj klic o dobroti odmeva povsod, poveže naj tisoče dobrih ljudi, naj v dobrem poveže slovenski se rod.« Bog daj, da bi ostali povezani v dobrem in da bi z Marijo ob njenem prazniku znali reči: »Zgodi se tvoja volja....«

Marija Pušenjak, tajnica ŽK Ljutomer



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje