Zlate violinistke na 1. Soboškem festivalu

Lučka Šandor, Špela Plavec, Alina Tajhman in Živa Jurič so prejele Zlato priznanje v svojih kategorijah

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. april 2019 ob 15:26
Violinistke na 1. Soboškem festivalu

Violinistke na 1. Soboškem festivalu

Letos je Glasbena šola Murska Sobota organizirala 1. Soboški festival mladih glasbenikov v treh kategorijah: petje, klavir in violina. Na festivalu so se predstavile učenke mentorice Andreje Klinc, ki poučuje pouk violine zasebno v ateljeju Goslice in na Glasbeni in baletni šoli Antona Martina Slomška v Mariboru.

Dosegle so odlične rezultate po kategorijah: Lučka Šandor I. kategorija - Zlato priznanje; Špela Plavec II. kategorija - Zlato priznanje, Alina Tajhman III. kategorija - Zlato priznanje in Živa Jurič VII. Kategorija - Zlato priznanje. Posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe iz obdobja moderne glasbe je prejela Alina Tajhman. Posebno nagrado po mnenju občinstva je prejela Živa Jurič in absolutna zmagovalka festivala je postala prav tako Živa Jurič, ki je pokazala svoj talent in predvsem ljubezen do violine. Korepetirorka vsem učenkam na klavirju je bila gospa Ana Gnezda.

Iskrene čestitke vsem učenkam, predvsem pa njihovi mentorici Andreji Klinc za vso podporo in pot, ki je potrebna do uspeha. 

Zapisala: Nada Rajtman



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje