Muzikal Mamma mia po naše osvaja Slovenijo

Slovenski tekst, slovenska besedila pesmi in vedno osvežujoči ritmi zasedbe Abba

Aleksandra Papež, četrtek, 13. junij 2019 ob 08:33
Mamma mia po naše

Mamma mia po naše

Poznate največje hite nepozabne skupine Abba? Ste že slišali za filmsko uspešnico Mamma mia? Torej si zares morate ogledati predstavo Mamma mia po naše. Z njo Mladinska gledališka skupina KTD Selce od konca marca osvaja našo deželo - od rodnih Selc, Voličine, Skorbe, Lenarta, do TrojicaFesta ta petek ob 19. uri (prost vstop), do Lenta (ArtKamp) v juniju in vse tja do Kopra v avgustu.

Slovenski tekst, slovenska besedila pesmi in vedno osvežujoči ritmi zasedbe Abba. Besedila pesmi niso dejanski prevodi, temveč prirejena avtorska besedila izpod rok avtorice predstave in režiserke, Karin Petko. Študentke anglistike in primerjalne književnosti v Ljubljani ter vsestranske kulturnice in zmeraj nasmejane mlade predstavnice nežnejšega spola.

Neverjetno zgodbo o ljubezni, odraščanju, življenjskih napakah in odločitvah so z vročega grškega otoka prenesli v toplino in domačnost podeželskega okolja. Dokazali so, da za neverjetna doživetja ni potrebno odpotovati prav nikamor - izjemne stvari se lahko zgodijo za prav vsakim vogalom.

»Dan pred premiero so se nam pokvarili mikrofoni. Sploh nismo bili prepričani, če bomo predstavo lahko izvedli.« je zapisala Karin Petko. Nato pa stoječe ovacije, nabito polna dvorana v Selcah, na premieri in ponovitvi. In muzikal Mamma mia po naše je že takoj, ko je ugledal luč sveta, pisal zgodbo o uspehu.

Mladinska gledališka skupina KTD Selce sicer deluje od leta 2017. Takrat so navdušili s svojim prvencem - glasbeno komedijo Zmenek. Pa tudi sicer so člani zelo aktivni s sodelovanjem na več prireditvah na lokalni ravni.

Karin Petko (režija, tekst in besedila pesmi, igralka), Tjaša Korenjak (koreografija, igralka), Domen Leš (tehnika), Tina Perko, Manuela Brunčič, Dominik Petko, Tadej Kurnik, Timotej Šuman, Saška Kurnik, Katarina Leš (igralska zasedba). Člani zasedbe so posebej hvaležni za podporo svojih najbližjih. Magda Leš, mama sodelujočih, pomaga pri izdelavi kostumov, Drago Petko pri pripravi lesenih konstrukcij za scene, prav vsi najbližji pa jim priskočijo na pomoč, ko le-to potrebujejo. »Brez njih ne bi šlo!« pravijo.

»Ljubim te že večnost ... celo, odkar se vnelo je srce! In je zate zagorelo, tvoje čuti le želje!« (utrinek iz muzikala) 

Foto: osebni arhiv Karin Petko



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje