V Stročji vasi pripravili prijateljsko srečanje gasilske mladine

Prvega prijateljskega srečanja gasilske mladine se je udeležilo skupaj 118 otrok in mentorjev

Sara Vinkovič, sreda, 19. junij 2019 ob 13:18
Prijateljsko srečanje gasilske mladine

Prijateljsko srečanje gasilske mladine

V soboto, 15. junija, so v Stročji vasi pripravili 1. prijateljsko srečanje gasilske mladine, kjer je bilo skupaj 118 otrok in mentorjev. Jenny Kosi je povedala, da si je svojo idejo zamislila tako: "Ideja je bila, da se družimo in da otrokom pokažemo, da gasilci nismo nasprotniki ter da ne delamo za svoja društva, ampak za skupno dobro. Zato sem jih razdelila v pomešane skupine iz vsakega društva v smislu sodelovanja in da so zaupali en v drugega skozi igre."

Tako so bile za pionirje pripravljene štiri igre, za mladino pa tri. Za konec je bila pripravljena igra tudi za mentorje.

Prvega prijateljskega srečanja gasilske mladine so se udeležila prostovoljna gasilska društva iz Stročje vasi, Pristave, Globoke, Razkrižja, povabilu pa so se odzvali tudi gasilci iz Male Nedelje. Najbolj zabaven del pa je sledil na koncu, ko so se otroci postavili v postroj, mentorji pa so jih zalili z vodnim topom.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno