Izid knjige Kriva ali nedolžna - Prava resnica o Milici Makoter?

Prlekija-on.net, sreda, 1. december 2010 ob 10:285
Kriva ali nedolžna - Prava resnica o Milici Makoter?

Kriva ali nedolžna - Prava resnica o Milici Makoter?

Danes izide knjiga z naslovom Kriva ali nedolžna - prava resnica o Milici Makoter?, ki jo je napisala penologinja Damijana Žišt, znana in uveljavljena novinarka mariborskega časnika Večer. Že včeraj je avtorica knjige na Dobu predstavila novo knjigo.

V knjigi je Bojan Žalik, ki je bil obsojen umora moža Milice, Janka Makoterja in na Dobu prestaja 30 letno zaporno kazen, odkrito spregovoril o tem, kdo naj bi naročil in izvedel umor Janka Makoterja. Milica Makoter pri pisanju knjige ni hotela sodelovati.

Milica Makoter je bila pred tremi leti po osem let trajajočem postopku oproščena vseh obtožb v zvezi z domnevnim naročilom umora svojega moža. Žalik je avtorici knjige predal tudi skrivnostna pisma Milice Makoter, ki jih je med sodnim procesom pisala Žaliku, v katerih mu daje navodila za pričanje in nekatera so tudi objavljena v knjigi. Žištova v knjigi opisuje tudi z dokazom podprti alibi Bojana Žalika, da ga tisto usodno noč sploh ni bilo na kraju zločina. Po nekaterih napovedih utegne knjiga s pismi Milice Makoter in novimi dokazi, predstavljenimi v knjigi, pripeljati celo do obnove postopka zoper Milico Makoter.

Knjiga je razdeljena v dva dela. V prvem je zapisana izpoved Bojana Žalika, o njegovi resnici o tragični smrti Janka Makoterja, v drugem delu pa so objavljeni časopisni članki novinarjev, ki so poročali od prve tiskovne konference naprej, ko je bilo javnosti sporočeno, da je Janko Makoter bil umorjen, članki s sojenja Žaliku, Makoterjevi in vsem ostalim, kot tudi povzetki sodb. Bralci dobijo vplogled v to, kar se je dogajalo in kaj pove Žalik, ki je glavni lik knjige.

Knjigo je izdala založba Učila International.

zobl sreda, 1. december 2010 ob 11:36

milica kraljica prleških src!

na sodišču je dokazala da ni kriva in ne vem kakšne knjige si zaj zmišloveljo!!? Hjooj

Progress sreda, 1. december 2010 ob 17:50

Kriva, ne kriva ? Mislim da ne - zakaj pa ni sodelovala pri nastajanju knjige v kateri bi imela možnost opisati vsa prestana gorja ? Mislim, da dobro vem kdo stoji zatem in kdo je naročnik umora...naj se jim vse srečno konča, enega pa že itak po Lotmerke srečavlemo od totih obtoženeh, da se z BMW-jem vozi. (Šinko)

lotmershki21 sreda, 1. december 2010 ob 18:31

bon kar prebra. se sploča čuti še drugo stron zgodbe Ploskač Ploskač se že veselin.... Nasmeh

iTux sreda, 18. januar 2012 ob 22:10

Res je ka nekome peneze nic ne pomenijo oz. mu ne pomenijo vse, vendar po drugi plati pa te drzava obtozuje necesa, te telesno in psihicno unicuje in da za to nic ne zahtevas, ce ne deugo vsaj javno opravicilo, je pa dokaj neobicajno.

Aleš Baj sobota, 28. januar 2012 ob 01:25

Dober večer ,
Ne bom razkril , kako in zakaj , lahko pa mi verjamete , da mi je ozadje celotnega primera , zelo dobro poznano .
Trdim , da bi omenjena gospa morala sedeti za zapahami , ker si je umazala roke s krvjo do komolcev !!
In ne govoriti , da je dokazala na sodišču , kako ni kriva . Samo sodišče je bila samo neslana šala in če ne bi bilo toliko denarja v igri , bi se zgodba obrnila v popolnoma drugo stran .
Trdim , da smo še vedno daleč od pravne države , kajti zakoni ne veljajo za vse enako . Obstaja kasta privilegirancev , ki so " imuni " na črko zakona . Dokazov zato je več , kot dovolj , tudi izven tega primera , da ne bi našteval .
Naročnik umora se je " odšetal " na slobodo , sami izvršitelji , pa še dandanes " žulijo " zaporsko hrano na Dob -u .
Se vam zdi to pravično !!??
Potemtakem , bi tudi Hitlerja bilo potrebno amnestirati , kajti dvomim , da je lastnoročno , sploh kdaj moril , mar ne !!?
Lahko bi šel v samo srž problema in govoril o samih detajlih zgodbe , vendar menim , da sem se že itak dovolj izpostavil . Zatorej bom rekel še samo : Ne verjamite vaškim govoricam ter vsemu , kar je napisano oz. rečeno po medijih . To , da pa je denar sveta gospodar , pa je itak že vsem dolgo jasno . In z denarjem si lahko kupiš ogromno stvari , med drugim tudi svobodo .
Pa lep pozdrav

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Zanimivosti