Toča povzročila tudi nekaj škode

Toča je ponekod dosegla velikost oreha in povzročila tudi nekaj škode na vrtninah, poljščinah ter strehah, avtomobilih in drugih predmetih, ki so bile na udaru

Prlekija-on.net, nedelja, 28. julij 2019 ob 20:15
Toča v Prlekiji

Toča v Prlekiji

Ljutomer in okolico je v soboto popoldan zajelo močno neurje s točo, ki je povzročila tudi nekaj škode na vrtninah, poljščinah ter strehah, avtomobilih in drugih predmetih, ki so bile na udaru. Toča je ponekod dosegla velikost oreha. Spodaj še objavljamo nekaj fotografij toče v Ljutomeru in okolici. Hvala vsem za poročanje.

Občasno bodo še krajevne padavine, lahko tudi nevihte

Agencija RS za okolje (Arso) napoveduje, da bo ponoči oblačno, občasno bo še deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20 °C. V ponedeljek bo na zahodu spremenljivo, drugod pretežno oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine, lahko tudi nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 °C.

V torek in sredo bo večinoma sončno, v četrtek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, tudi nevihtami.

V okolici Gradca padala velika toča

Je pa v soboto v neurju precej slabše odnesel Gradec oz. okolica v sosednji Avstriji, kjer se je južno od Gradca razbesnela močna nevihta z debelo točo do premera 7 cm. Toča je padala kljub izvajanju protitočne obrambe nad celico. "V smiselnost izvajanja protitočne obrambe z letali je bil že večkrat izražen dvom, saj znanstveno dokazljivih učinkov te obrambe ni. Nevihta (predvsem supercelična) je premočen in prevelik produkt narave, da bi na njo lahko pomembneje vplivali," ob tem pišejo na Neurje.si.

Giant hail 10 km south of Graz, Austria today! Photo via Aktuelle Wetterwarnungen für Österreich

Objavil/a Severe Weather Europe dne Sobota, 27. julij 2019

Mesto Wildon južno od Gradca je pred kratkim zajelo silovito neurje s točo do 7 cm premera!

Objavil/a Neurje.si dne Sobota, 27. julij 2019

Južno od Gradca se je razbesnela močna nevihta z debelo točo, KLJUB izvajanju protitočne obrambe nad celico (na sliki...

Objavil/a Neurje.si dne Sobota, 27. julij 2019


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava