Svojemu namenu predali novo sosesko v ljutomerski občini

Uradno so odprli komunalno infrastrukturo v stanovanjski soseski Juršovka – Kamenščak

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. julij 2019 ob 12:52
Odprtje komunalne infrastrukture Juršovka - Kamenščak

Odprtje komunalne infrastrukture Juršovka - Kamenščak

V nedeljo, 28. julija, drugi dan praznovanja 63. praznika Občine Ljutomer, so v dopoldanskem času svojemu namenu predali komunalno infrastrukturo v stanovanjski soseski Juršovka - Kamenščak. Gre za novo sosesko v ljutomerski občini, v kateri so že vse parcele prodane, prvi stanovalci pa so se že preselili v nove hiše.

Komunalno infrastrukturo v novi soseski so pričeli urejati v letu 2017, uporabno dovoljenje pa je bilo izdano maja letos. Skupna vrednost opravljenih del, ki jih je izvajalo Komunalno podjetje Ormož, znaša nekaj več kot 335 tisoč evrov. V sklopu investicije sta bili zgrajeni dve povezovalni cesti, meteorna in fekalna kanalizacija, javna razsvetljava, pločnik in stopnišče.

"Srečna sem, da je takšen interes za gradnjo stanovanjskih hiš v naši občini, obenem pa takšno veliko povpraševanje meni in mojim sodelavcem nalaga, da iščemo nova zemljišča za stanovanjsko gradnjo. Vsem novim lastnikom zemljišč v tej soseski želim prijetno bivanje in naj se v novem okolju odlično počutijo," je med drugim povedala županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Infrastrukturo sta s prerezom traku uradno svojemu namenu predala županja in predsednik Krajevne skupnosti Ljutomer, Cvetko Melin ob pomoči najmlajšega stanovalca, župnik ljutomerske župnije Goran Merica pa je novo pridobitev še blagoslovil.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo