V Ljutomeru igrali »basket«

V Ljutomeru je potekal tradicionalni turnir v košarki 3x3 Basket na Placi 2019

Prlekija-on.net, sreda, 4. september 2019 ob 07:55
Basket na Placi 2019

Basket na Placi 2019

Preteklo soboto je v Ljutomeru potekal tradicionalni turnir v košarki 3x3 Basket na Placi 2019. Letošnje tekmovanje je potekalo v članski kategoriji in kategoriji u15, prav tako pa je bilo poskrbljeno za najmlajše košarkarje, za katere je bil pripravljen kratek poligon.

Vsako zadnjo počitniško soboto je v Ljutomeru čas za Basket na Placi, ki poteka na Glavnem trgu. Letos se je na tekmovanje v članski kategoriji prijavilo 13 ekip, ki so bile razdeljene v 4 skupine. Zmagovalci posameznih skupin so se neposredno uvrstili v četrtfinale, drugo in tretje uvrščene ekipe pa so se za preostala štiri mesta pomerila v repasažu. Pred četrtfinalnimi tekmami so se prižgali reflektorji, kar je poskrbelo za še boljše vzdušje, tako med navijači kot tudi igralci. V polfinalu so se med sabo pomerile ekipe 3X3 Beltinci, Velenje, King Quattro in Pojemo Spijemo. Na prvi tekmi so Beltinčani po napeti tekmi z 11:10 premagali goste iz Velenja. V drugi polfinalni tekmo pa so bili Pojemo Spijemo s 17:13 boljši od King Quattro. Velenje in King Quattro so se nato pomerili za tolažilno 3. mesto. Tekmo so prepričljivo dobili King Quattro. V velikem finalu so se tako pomerili 3x3 Beltinci in Pojemo Spijemo. Napeto tekmo so na koncu dobili Pojemo Spijemo z 18:14.

1. mesto - Pojemo Spijemo (Matevž Domajnko, Andrej Mesarič, Nikola Stampfer in Miloš Neki)
2. mesto - 3x3 Beltinci (Leon Zver, Tomas Tratnjek, Niko Regvat in Jernej Ferčak)
3. mesto - King Quattro (Rok Vodušek, Marko Ferme in Jaki Kovač)

Poleg članskega tekmovanja, je potekal tudi turnir v kategoriji u15, kjer so sodelovale štiri ekipe, ki so se med sabo pomerile po sistemu vsak z vsakim. Najboljši dve ekipi sta se uvrstili v veliki finale, tretje in četrto uvrščena ekipa pa sta se pomerili za tolažilno tretje mesto.

Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše košarkarje in košarkarice, ki so se med sabo pomerili na spretnostnem poligonu. Najboljši trije so prejeli praktične nagrade.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport