Odkrili laboratorij za hidroponično gojenje prepovedane droge in 119 sadik konoplje

V laboratoriju je bilo zaseženih 58 sadik, na podstrešju je bilo najdeno in zaseženo 11 delno posušenih rastlin konoplje, v rastlinjaku 38 sadik in v samem gospodarskem poslopju še 12 sadik konoplje

Prlekija-on.net, torek, 15. oktober 2019 ob 11:33
Zasežena konoplja

Zasežena konoplja

Policisti PP Gornji Petrovci so v ponedeljek na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na območju Goričkega. Med hišno preiskavo je bil najden laboratorij za hidroponično gojenje prepovedane droge in v njem 58 sadik konoplje višine do 0,5 m. Na podstrešju gospodarskega poslopja je bilo najdeno in zaseženo 11 delno posušenih rastlin konoplje, v rastlinjaku 38 sadik konoplje višine okrog 2,10 m in v samem gospodarskem poslopju še 12 sadik višine okrog 2.10 m. Najdeni in zaseženi sta bili še dve kartonski škatli, v katerih so bili že posušeni delci rastline. Skupno je bilo zaseženih 119 sadik in pripomočki za hidroponično pridelavo.

Po opravljeni analizi bo zoper 40- in 38-letna osumljena podana kazenska ovadba za sum storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Za navedeno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen od 1 do 10 let.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika

Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59
Neznanec je zastrupil dva psa (simbolična fotografija)

Neznanec zastrupil dva psa

sobota, 18. maj 2024 ob 08:14