Letni zbor članov Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer

Rdeča nit delovanja je krepitev domoljubja, pripadnost domovini in vrednotam osamosvojitvene vojne

Branko Košti, torek, 3. marec 2020 ob 08:061
Letni zbor OZVVS Ljutomer

Letni zbor OZVVS Ljutomer

V Biotermah Mala Nedelja je bil letni zbor članov ljutomerskega Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo, na katerem so spregovorili o delu v minulem letu in sprejeli program dela za leto 2020.

O realizaciji programa dela v lanskem letu, je poročal predsednik Alojz Filipič, ki je naštel številne opravljene aktivnosti, od izobraževanj, sodelovanja na spominskih slovesnostih ob pomembnih dogodkih v času osamosvojitvene vojne in tudi narodnoosvobodilnega boja, občinskih in državnih praznikih, rekreaciji in druženjih. Rdeča nit vseh področij delovanja združenja je krepitev domoljubja, pripadnosti domovini in vrednotam slovenskega osamosvajanja. Večino dejavnosti na tem področju izvajajo v sodelovanju z območnim združenjem slovenskih častnikov Ljutomer in policijskim veteranskim društvom Sever za Pomurje, v določenih, predvsem družabnih in rekreativnih aktivnostih, pa sodelujejo tudi s hrvaškim veteranskim združenjem iz sosednje Štrigove. Resnico o slovenskih osamosvojitvenih procesih in dogodkih se trudijo predstaviti objektivno in odločno nasprotujejo vsem poskusom potvarjanja zgodovine tega obdobja.

Zbora ljutomerskih veteranov so se udeležili tudi Janez Vencelj, podpredsednik PVD Sever za Pomurje, Srečko Raus in Damir Jakopič, Udruga veterana domovinskog rata – ogranak Štrigova, Drago Ribaš, predsednik PVD Sever za Pomurje, Milan Petek, OZVVS Ormož, Milan Kuzmič, OZVVS Gornja Radgona in Jani Prajner, predsednik ZB za vrednote NOB Ljutomer.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje

Ljutomerski oktet ob Niagarskih slapovih

Oktetovci zapeli ob Niagarskih slapovih

nedelja, 19. maj 2024 ob 20:10
Potopisno predavanje o Indiji

Prleka v Indiji

nedelja, 19. maj 2024 ob 08:54