Vse enote Pomurskih lekarn zaenkrat poslujejo v skladu z delovnim časom

Edino lekarne BTC in Maximus, katerih delovni čas je zamaknjen v skladu z odpiralnim časom nakupovalnih centrov

Prlekija-on.net, sreda, 18. marec 2020 ob 10:34
Pomurske lekarne

Pomurske lekarne

Iz Pomurskih lekarn so sporočili, da se vsem zahvaljujejo za dosledno upoštevanje dosedanjih priporočil, usmerjenih v prizadevanja k omejitvi širjenja bolezni COVID-19.

"Ponovno poudarjamo in vas naprošamo, da v lekarno prihajajo samo zdrave osebe. Upoštevajte omejitveni način posamičnega vstopanja v lekarno, da zaščitite sebe, druge obiskovalce in lekarniško strokovno osebje. Za zajezitev širjenja okužbe je zelo pomembno omejevanje rokovanja s potencialno kužnimi predmeti, zato vas naprošamo, da se v lekarnah poslužujete elektronskega brezgotovinskega plačevanja," so sporočili.

Prav tako obveščajo, da v skladu z Odredbo o omejevanju izdaje zdravil z dne 13. 3. 2020, smejo izvajalci lekarniške dejavnosti izdajati:

  • zdravilo za uporabo v humani medicini na recept v količini, ki ustreza zdravljenju bolnika za obdobje enega meseca;
  • zdravilo za uporabo v humani medicini brez recepta v količini enega pakiranja na osebo.

Zaradi prekinitve odvoza odpadnih zdravil le-teh do preklica v lekarnah ne zbirajo.

Sporočamo tudi, da vse enote Pomurskih lekarn zaenkrat poslujejo v skladu z delovnim časom, razen lekarn BTC in Maximus, katerih delovni čas je zamaknjen v skladu z odpiralnim časom nakupovalnih centrov.

Ob tem pa poudarjajo, da bomo s skupnimi prizadevanji in upoštevanjem priporočil zaščitili sebe in druge ter zajezili nepotrebno širjenje koronavirusa.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo