V SBMS odkrili sodelavca s potrjeno okužbo z novim koronavirusom

Sodelavca so takoj izključili iz delovnega procesa in vzeli kontrolne brise vsem, ki so bili z njim v tesnem stiku. Vsi brisi so bili negativni.

Prlekija-on.net, petek, 20. marec 2020 ob 13:48
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota so danes sporočili, da so odkrili sodelavca s potrjeno okužbo z novim koronavirusom. "Ob tem smo takoj sprožili varovalne ukrepe za zaščito bolnikov in zaposlenih," so zapisali.

"Sodelavca smo takoj izključili iz delovnega procesa in vzeli kontrolne brise vsem, ki so bili z njim v tesnem stiku. Vsi brisi so bili negativni, zato delavce vključujemo v delovni proces glede na zahteve," so ob tem pojasnili.

V bolnišnici imajo krizni štab, ki sproti obravnava vso problematiko in izdaja navodila v skladu s priporočili in usmeritvami pristojnih.

"V bolnišnici potekajo vsi nujni procesi in vse nujne obravnave pacientov, za tiste, pri katerih sumijo na okužbo z novim koronavirusom ali pa je okužba potrjena, pa skrbijo posebej razporejeni delavci v enoti Covid-19. Ob tem, kolikor je mogoče, skrbimo za njihovo zaščito in se trudimo, da bi zagotovili vsa zaščitna sredstva," so še zapisali.

Trenutno je potrjenih 341 okužb s koronavirusom

V Sloveniji potrjenih 341 okužb s koronavirusom, v pomurski regiji 11, v podravski 31




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika