V karanteni v Dolgi vasi jih je sedem okuženih s koronavirusom

Od državljanov, ki so se vrnili, jih je 25 iz lendavske občine, eden iz velikopolanske in eden iz ljutomerske

Prlekija-on.net, torek, 31. marec 2020 ob 00:06
Pri sedmih si potrdili okužbo

Pri sedmih si potrdili okužbo

Ponoči se je iz Tirolske v Slovenijo vrnila skupina 27 slovenskih državljanov, ki so bili tam v 14-dnevni karanteni zaradi izbruha novega koronavirusa. Po vrnitvi so jih najprej odpeljali v Mursko Soboto, kjer so jih testirali, nato pa nastanili v gostilni s prenočišči v Dolgi vasi, kjer bodo ostali v 14-dnevni karanteni. Pri tem gre večinoma za delavce na začasnem delu v Avstriji.

Kot je za STA povedala direktorica zdravstvenega doma Murska Sobota Edith Žižek Sapač, so vsem vzeli brise, bili pa so v dobrem zdravstvenem stanju. Okužba s koronavirusom je bila potrjena pri sedmih slovenskih državljanih. Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, se vsi počutijo dobro.

Državljani so delali v krajih, kjer je žarišče novega koronavirusa v Avstriji; 25 jih je iz lendavske občine, eden iz velikopolanske in eden iz ljutomerske. Vse potrebne informacije in napotke ob prihodu so prejeli od predstavnikov občinskega štaba Civilne zaščite in župana Občine Lendava Janeza Magyarja, ki jim je ob prihodu izrekel dobrodošlico in izrazi veselje, da so lahko nastanjeni v domači občini. Občina Lendava in občinski štab Civilne zaščite skupaj z lendavskim Rdečim križem so se angažirali pri vzpostavitvi pogojev za nastanitev in zagotovili potrebna zaščitna sredstva ter organizirali oskrbo s hrano. Tudi v prihodnjih dveh tednih, kolikor bo trajala karantena v Sloveniji, bodo sodelovali pri oskrbi ljudi in nadzoru glede spoštovanja odrejene karantene. Pri tem so poudarili, da ne gre za bolnike, saj vsi prihajajo iz karantene, ki se jim je v Avstriji iztekla ta vikend, kar pomeni da so tam ostali brez možnosti nastanitve. Občina je tudi glede izvajanja potrebnih ukrepov v stiku z Nacionalnim inštitutom za zdravje iz Murske Sobote.

Pri tem gre za 27 slovenskih in 13 hrvaških državljanov, ki so bili na Tirolskem

Prebivalci, ki so se vrnili s Tirolske, bodo v 14-dnevni karanteni v Prekmurju




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika