Moški je bil nevaren sebi in okolici, imel je blodnje, oborožen pa je bil s pištolo

66-letnik se policistom ni upiral, zato so mu odvzeli in zasegli strelno orožje. Zaradi očitnih zdravstvenih težav so ga reševalci odpeljali v UKC Maribor.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. april 2020 ob 10:07
Policisti so mu zasegli orožje in strelivo, foto: PP Maribor II

Policisti so mu zasegli orožje in strelivo, foto: PP Maribor II

V petek, 3. aprila, so se policisti Policijske postaje Maribor II odzvali na klic svojcev, da ima duševne težave njihov družinski član, 66-letni moški. Sporočili so, da je nevaren sebi in okolici, saj je imel blodnje, oborožen pa je bil s pištolo. Grozil sicer ni nikomur.

Policisti so nemudoma intervenirali v zasebnem prostoru in opisanemu moškemu, ki se policistom ni upiral, odvzeli in zasegli strelno orožje. Zaradi očitnih zdravstvenih težav so ga reševalci odpeljali v UKC Maribor.

Policisti so od sodišča takoj pridobili odredbo za hišno preiskavo in jo še isti dan opravili v stanovanju, kjer opisani moški živi. Ob tem so našli in zasegli še več kosov strelnega orožja in streliva.

Zoper kršitelja bodo policisti PP Maribor II uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve določil Zakona o orožju, zraven tega bodo na pristojno tožilstvo zoper njega podali kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 33-letnico našli

sobota, 18. maj 2024 ob 14:41
Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59