Ustrelili so jim že tretjega mačka, dva sta poginila

Lastniku so na Podgradju ustrelili že tri mačke, enega so našli zakopanega blizu doma, drugega v ribniku, tretji pa je tokrat na srečo preživel

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. april 2020 ob 20:02
Tokrat se je maček domov vrnil s strelno rano, a je na srečo preživel

Tokrat se je maček domov vrnil s strelno rano, a je na srečo preživel

Na nas se je obrnil zaskrbljen vaščan Podgradja (podatke hranimo v uredništvu), ki so mu neznanci (ali neznanec), v zadnjih letih ustrelili že tretjega mačka. Kot nam je povedal lastnik, so v soboto opazili, da je maček prišel domov poškodovan. Na telesu ima vidno strelno rano, a je na srečo preživel. Takšne sreče pa na žalost nista imela njihova prejšnja dva mačka, ko je nekdo v zadnjih letih na njiju prav tako streljal in se torej streljanje na njihove mačke ni zgodilo prvič.

Že pred petimi leti jim je nekdo ustrelil mačka, našli pa so ga zakopanega v gozdu blizu svojega doma. Kruta zgodba se je ponovila lani, ko so jim ustrelili drugega mačka, našli pa so ga odvrženega v bližnjem ribniku.

Tokrat so jim ustrelili že tretjega mačka, ki pa je, kot že omenjeno, na srečo preživel. Dogodek bodo prijavili tudi na policijo, saj menijo, da je vse skupaj šlo predaleč in da nekdo očitno zlorablja orožje in strelja na domače živali.

Zagrožena denarna kazen ali celo zapor

Zakon o zaščiti živali v 15. členu pravi, da je prepovedano streljanje živali ne glede na vrsto orožja oziroma strelne naprave. Če je ravnanje storjeno naklepno in zaradi tega nastanejo hujše poškodbe ali gre za nepotrebno ali neprimerno usmrtitev živali, se šteje, da gre za mučenje živali.

Kazenski zakonik pa v 341. členu (Mučenje živali) pravi, da (1) Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. Kdor pa z dejanjem iz prvega odstavka tega člena muči več živali ali mučeno žival trajno pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, se kaznuje z zaporom do treh let.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 33-letnico našli

sobota, 18. maj 2024 ob 14:41
Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59