To nedeljo smučarski skoki na Pertoči

V pričakovanju izboljšanja pomurskega rekorda

Jani Flisar, torek, 1. marec 2011 ob 16:165
Smučarski skoki na Pertoči

Smučarski skoki na Pertoči

ŠKTD Mladost Pertoča prireja v nedeljo 6.3.2011 s pričetkom ob 12. uri tekmovanje v smučarskih skokih na prenovljeni skakalnici HS 33 na Pertoči. Začetki prirejanja smučarskih tekmovanj pod organizacijo našega društva segajo v leto 1984; tekmovanja v smuku, veleslalomu in smučarskih skokih smo pripravili vsako leto, v kolikor so nam snežne razmere to omogočale.
V lanskem letu smo popolnoma preuredili skakalnico; projekte je izdelal znani projektant g. Lukašek Miran iz Velenja. Skakalnica je tako urejena popolnoma s standardi in pravili Smučarske zveze Slovenije katere član je postalo tudi naše društvo.

Letos lahko realno na samem tekmovanju pričakujemo izboljšanje Pomurskega rekorda; skakalnica omogoča varne skoke do daljave 40m. Letos smo se kljub neugodnim zimskih razmerah odločili pripraviti tekmovanje v smučarskih skokih na umetnem snegu, kar je prva taka organizacija in priprava tekmovanja na umetnem snegu v Pomurskem prostoru. Umetni sneg pripravljamo že nekaj dni in tako bo do nedelje vse pripravljeno za izvedbo tekmovanja. Tekmovanje se bo odvijalo v različnih starostnih kategorijah s skakalnimi in alpskimi smučmi. Torej v nedeljo še enkrat Planica po Goričko na PERTOČI!!! Skakalni spektakel na umetnem snegu zagotovljen!

TUNČEK sreda, 2. marec 2011 ob 13:55

Bravo čehi ali pa pojbje ! Fčosik dalnega leta 1969 sen tüdi ja sskoka tan v bližini - Serdica in to na skakalnici, ke smo si jo sami napravili. Hehe To ja

Dejan sreda, 2. marec 2011 ob 14:03

Pri nas na Kamenščaki smo tüdi meli skaklnico, samo mislin, ka je zej že por let zapüščena. Škoda. Kakših 10-12 let nazej se spotin, ka smo glejali še, kak so skokali, to je blo provo. Bi lehko meli pomursko turnejo štirih skaklnic po vzori novoletne turneje, či bi še gi indi obratüvale Hihihi Še venda je gi kakša.

TUNČEK sreda, 2. marec 2011 ob 18:44

Ja ven da mojo skakalnico f Sovjaki, pa mislin, da tüdi pri Antuji, pa še ge bi se lehko naprovila, samo snek more biti.
Gda sen jas bija mlajši smo skokali tüdi v osnovni šoli op športnih dnevih, pa tüdi v fsoki vesi smo meli skakalnice. Ponosen sen na svoj rekord 23 metrof. Zej se pa zgodi, da z alpskimi smučmi skočin kakši 5, 6 m. Nasmeh

Dejan petek, 4. marec 2011 ob 21:53

Tunček, či maš rekord 23 metrof, te je to že fejna daljava. Gi si te to skoča?

rok000 sobota, 5. marec 2011 ob 14:51

No čehi nej vam povem ka je na kamenščaki pod vilo v smeri Jüršofka še ena skakalnica Haha

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport