Neodgovorna kršitelja odvrgla smeti in živalske ostanke v ornitološki naravni spomenik

Z zbiranjem obvestil in ogledom odvrženih smeti sta policista ugotovila, kdo je odpadke odvrgel v naravo

Prlekija-on.net, četrtek, 4. junij 2020 ob 14:47
Smeti v naravi

Smeti v naravi

V torek, 2. junija, sta policista v Brezju v Mariboru, med kontrolo Ptičjega gozda, Gaj - ornitološki naravni spomenik, naletela na odvržene odpadke med katerimi so bila oblačila, plastična embalaža, elektronika, ostanki živali - najverjetneje ovce in podobno.

Z zbiranjem obvestil in ogledom odvrženih smeti sta policista ugotovila, da sta odpadke odvrgla dva prebivalca Maribora.

O najdbi živalskih ostankov so obvestili veterinarsko higienično službo, in Medobčinski inšpektorat, ki je o smeteh obvestil pristojno podjetje, ki bo (je) območje počistila in odpadke odpeljala.

Zoper oba kršitelja bodo podali predlog drugemu prekrškovnemu organu za uvedbo postopka o prekršku, zaradi kršitve Uredbe o odpadkih (ker sta odpadke odvrgla v naravnem okolju in z njimi nenadzorovano ravnala) in po Zakonu o veterinarskih merilih skladnosti (ker z živalskimi stranskimi proizvodi nista ravnala in jih skladiščila v skladu z določili zakona, temveč sta jih odvrgla v naravnem okolju). "Verjamemo, da jima bo pristojni prekrškovni organ, zraven predpisane globe, naložil tudi plačilo stroškov odstranjevanja tako odvrženih odpadkov," so še sporočili iz PU Maribor.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika