Gourmet Over Mura tudi s ponudniki butičnih nastanitev za zahtevnejše goste

Gourmet Over Mura združuje sedem ponudnikov, ki prihajajo iz levega in desnega brega reke Mure medse pa so povabili še ponudnike butičnih nastanitev za zahtevnejše goste

Prlekija-on.net, petek, 19. junij 2020 ob 08:55
Gourmet Over Mura

Gourmet Over Mura

V Expanu so v četrtek predstavili nadgradnjo projekta Gourmet Over Mura. Zasnovan je bil samoiniciativno, z željo po povezovanju in sodelovanju med ponudniki vrhunskih kulinaričnih in vinskih zgodb, zdaj so k sodelovanju povabili tudi ponudnike butičnih nastanitev za zahtevnejše goste.

Gourmet Over Mura združuje sedem ponudnikov, ki prihajajo iz levega in desnega brega reke Mure (Domačija Firbas, Vinarstvo Marof, Šunkarna Kodila, Pivovarna Bevog, Gostilna Rajh, Vinarstvo Steyer, oljarna Kocbek), ki si prizadevajo, da bi razvojna strategija pomurskega turizma v svoje načrte vključila tudi njihove ideje:

Veliko neizkoriščenega potenciala

"V regij imamo veliko neizkoriščenega potenciala za petzvezdični ne masovni turizem. V preteklem obdobju je bilo vse usmerjeno v promocijo regije kot termalne destinacije. Mi pa smo prepričani, da je zdaj pravi čas, da naše povezovanje še razširimo in enotno strateško pristopimo k promociji Pomurja kot kulinarične regije z butično nastanitvijo," pravi Tanja Pintarč iz Gostilne Rajh.

Z namenom navzkrižne promocije so k partnerskemu sodelovanju povabili ponudnike s primerljivo kakovostnimi butičnimi nastanitvami. Na njihovo pobudo se je z zanimanjem odzvalo devetnajst ponudnikov: "Gre za to, da se ponudniki kulinarike, vina in namestitev predstavimo, spoznamo, da se povežemo med seboj... Gre za izbor, ki mu zaupamo in seznam teh ponudnikov bo dostopen tudi na naši spletni strani. Tako bomo s priporočili in usmerjanjem gosta na druge destinacije lahko zagotovili, da v naših krajih ostane še dlje kot le dan ali dva," pa je povedal Bojan Firbas, Domačija Firbas.

Po pandemiji imamo tudi Slovenke in Slovenci nekoliko bolj pozitiven odnos do dopustovanja doma, raziskovanja Slovenije in pri tem nikakor ne gre zaobiti te regije.

"Kulinarika in butična nastanitvena ponudba imata višjo dodano vrednost in se ravno v tem trenutku prebujata. Zdaj je gotovo pravi čas, da izkoristite dano priložnost in doživite pomursko regijo v butičnih nastanitvah ter skozi vrhunske kulinarične in vinske užitke. Pri nas doživetja nastajajo z roko v roki s tradicijo in družinskimi zgodbami. Slonijo na preteklosti, a se vseskozi spogledujejo s svetovljanstvom," še dodaja Tanja Pintarč.

S sodelovanjem na dogodku sta podporo projektu Goumet Over Mura izkazala tudi direktorica STO Maja Pak in župan Mestne Občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek.

Skupaj s ponudniki butičnih nastanitev, ki so izjemna nadgradnja projekta Gourmet Over Mura, je uspešna zgodba o povezovanju, dobila nov zagon.

Pomembno povezovanje in sodelovanje

"Povabilo ponudnikov izvrstne kulinarike in vinarjev nam dosti pomeni in ga sprejemamo z veliko odgovornostjo. Veseli smo, da bomo lahko del tega projekta. Povezovanje je edina prava pot, ki vodi do prepoznavnosti in uspeha celotne regije v turizmu," pa pravi Manuela Kuhar Makoter, direktorica nastanitev Jeruzalem Terasse Resort.

Že leta se na področju turizma govori o povezovanju in sodelovanju, redko pa se aktivnosti na tem nivoju tudi uresničijo. Pri Gourmet Over Mura so dokazali, da je to prava pot do uspeha. Zato svojega »vrtička« niso ogradili, ampak so kulinarično in vinsko ponudbo razširili še s ponudniki butičnih nastanitev.

Ob tej priložnosti so napovedali tudi osrednji regijski vrhunski kulinarični dogodek Gourmet Over Mura, ki bo v petek, 4. septembra in festival Diši po Prekmurju, ki bo v soboto, 5. septembra.

Foto in video: Dean Dubokovic in Nejc Pernek



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo