Maša Munda na otvoritvi panojev v Ljubljani

Med 21 avtorskimi slikami tudi slika prvošolke od Male Nedelje

Branko Košti, sreda, 9. marec 2011 ob 17:31
Maša Munda

Maša Munda

Na našem portalu in v Prleških cejtngah smo že poročali, da je bila risba Maše Munda, učenke prvega razreda OŠ Mala Nedelja na natečaju Podarimo srcu, izbrana kot ena izmed enaindvajsetih iz vse Slovenije, ki bodo krasile nov CD Aleksandra Mežka, katerega bo izdal v počastitev 20 letnice osamosvojitve Slovenije.
V okviru tega projekta je bilo na Krakovskem nasipu v Ljubljani postavljeno 21 panojev z izbranimi avtorskimi slikami, med njimi tudi risba Maše Munda ne temo pesmi Stari muzikant. Otvoritve razstave, ki je bila 3. marca, se je udeležila večina avtorjev izbranih del, med njimi tudi Maša. Prav gotovo ji bo ostalo v lepem spominu srečanje v Ljubljani z Aleksandrom Mežkom in našo rojakinjo Viko Potočnik, nekdanjo ljubljansko županjo, sedaj direktorico Pionirskega doma.

Razstava bo predvidoma postavljena do 1. aprila, obstaja pa velika verjetnost, da bo podaljšana do prvega maja. V začetku junija, točen datum še ni znan, bo v Pionirskem domu v Ljubljani odprtje razstave del vseh učencev, ki so sodelovali na likovnih delavnicah, pokrovitelj otvoritve bo predsednik Slovenije dr. Danilo Türk. Torej, če boste slučajno v Ljubljani in vam bo čas dopuščal, se podajte na Krakovski nasip in med 21 panoji poiščite pano z risbo male Prlečke!


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši