S sekiro grozil policistom, da jih bo ubil

Najprej je razbijal po hiši, nato s sekiro grozil policistom. Istega dne so policisti v isti občini imeli opravka še z enim kršiteljem, ki se policistom grozil s sekiro...

Prlekija-on.net, petek, 26. junij 2020 ob 14:51
Grozil jim je s sekiro, foto: Vladislav Havrilov/shutterstock.com

Grozil jim je s sekiro, foto: Vladislav Havrilov/shutterstock.com

V sredo, 24. junija, malo po 5. uri so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju občine Apače, ker je občan razbijal po hiši. Ob prihodu na kraj je imel občan v roki večjo sekiro. Kljub večkratnim pozivom policistov naj odloži sekiro ukazov ni upošteval, ampak je z dvignjeno sekiro stopil proti policistom in grozil, da jih bo ubil. Zoper kršitelja so bila uporabljena prisilna sredstva, bil je obvladan, nato mu je bilo odrejeno pridržanje. Osumljeni je bil s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, priveden k preiskovanemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Gre za istega kršitelja, ki je 15. junija okrog poldneva ležal na cesti in oviral promet. Ob prihodu policijske patrulje je takrat zbežal v stanovanje in z balkona proti policistoma vrgel sekiro, ki je priletela v službeno vozilo in ga poškodovala. Napad je podkrepil z resno grožnjo policistu, da ga bo ubil. Po krajšem prigovarjanju je potem kršitelj prišel z balkona in bil obvladan. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje in podana kazenska ovadba.

Še en kršitelj policistom grozil s sekiro

Istega dne, 24. junija, v isti občini kot predhodno so policisti PP Gornja Radgona okrog 10. ure zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja občanu zasegli osebni avtomobil. V postopek policistov se je vmešala družina kršitelja. Oče kršitelja je policistoma s sekiro grozil, da ju bo ubil. Osumljeni se je čez čas pomiril. V postopku ni bil nihče poškodovan. Zoper kršitelja bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika